Residenssit

Pariisin taiteilijakaupungin säätiön ateljeet haettavina

Ateljeita voivat hakea kuva-, sävel- ja tanssitaiteilijat, muotoilijat sekä arkkitehdit. Vuokra-aika on 1-12 kk (toimintakaudella syyskuusta elokuuhun). Valitut taiteilijat saavat pienen matka-avustuksen. Hakuaika 31.3. klo 16 mennessä.
Lisätietoja: http://citedesarts.fi/

Saaren kartanon residenssi
Saaren kartanon residenssi on eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Residenssi tarjoaa syys–huhtikuussa suomalaisille ja ulkomaisille eri alojen taiteilijoille, kriitikoille ja kääntäjille mahdollisuuden kahden kuukauden mittaiseen intensiiviseen työskentelyjaksoon rauhallisessa maaseutuympäristössä. Myös taiteilijaryhmät voivat hakea tiloja käyttöönsä määräajaksi touko–elokuussa.
Residenssivierailla on käytössään asunto ja työhuone, ja heille maksetaan työskentelyapurahaa 2 300 tai 2 600 euroa/kk. Ryhmät voivat hakea oleskelun ajaksi ryhmäresidenssitukea.
Hakuaika vuodelle 2015: 1.–31.8.2014
Lue lisää: http://www.koneensaatio.fi/fi/kartano/hakeminen

Haku Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin residensseihin vuodelle 2015
Instituutin ylläpitämät kaksi residenssiä sijaitsevat Williamsburgissa, Brooklynissä. Residenssijaksot ovat pituudeltaan yksi tai kaksi kuukautta, ja niitä voivat hakea SAFA:n, Ornamon ja STS:n jäsenet. Hakuaika umpeutuu 24.4. klo 16.00.
Lisätietoa residensseistä, hakuohjeet ja -lomake: http://www.ficultureny.org/node/21