Safan toimistossa aloittaa kaksi uutta osa-aikaista työntekijää

Osa-aikaisena erityisasiantuntijana aloittaa arkkitehti Kasmir Jolma ja osa-aikaisena hallintoassistenttina aloittaa Mia Saarelma.

Mia Saarelma ja Kasmir Jolma. Kuvat: Silja Ylitalo

Erityisasiantuntijana aloittava arkkitehti Kasmir Jolma on toiminut Safassa aiemmin muun muassa Tampereen paikallisvastaavana. Hallintoassistentin tehtävässä aloittavalla Mia Saarelmalla on monipuolinen tradenomin, isännöitsijän ja datanomin koulutustausta. Molemmat työntekijät aloittavat Safan toimistossa huhtikuun lopulla.

“Uusilla rekrytoinneilla saamme vahvistusta Safan yhä monipuolisempiin tehtäviin. Ilmastonmuutokseen sopeutumisen ja vihreän siirtymän teemat asettavat uusia osaamisvaatimuksia arkkitehtuuripolitiikan saralla, ja toiminnan läpinäkyvyys ja luotettavuus taas edellyttävät hyvää hallintoa. Olen iloinen, että saamme Kasmir Jolman ja Mia Saarelman joukkoomme”, Safan pääsihteeri Arja Lukin kertoo.

Päätyönään arkkitehtitoimiston osakkaana toimivalla Kasmir Jolmalla on kokemusta Safasta sekä luottamushenkilönä että työntekijänä. Jolma on toiminut kilpailutoimikunnan jäsenenä ja myöhemmin puheenjohtajana vuosina 2021–2023. Hän on vaikuttanut aktiivisesti Tampereen viime vuonna julkaistun arkkitehtuuriohjelman päivittämiseen konsulttina sekä toimiessaan Safan Tampereen paikallisvastaavana vuosina 2019–2021.

Jolma tunnetaan myös Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon johtajana sekä Tampereen ammattikorkeakoulun opettajana.

Uudessa tehtävässä Jolman vastuulla on muun muassa rakennussuunnittelun toimikunnan ja arkkitehtuuripoliittisen jaoksen esittelijänä toimiminen sekä niihin liittyvä asiantuntija- ja vaikuttamistyö.

“Odotan uudelta tehtävältä monipuolista yhteistyötä yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa. Uskon, että pääsen uudessa työssä edistämään kokonaisvaltaisesti kestävän ympäristön edellytyksiä”, Kasmir Jolma sanoo.

Hallintoassistenttina aloittavalla Mia Saarelmalla on monipuolinen koulutus- ja työskentelytausta. Liiketalouden tradenomi, datanomi ja isännöitsijä on ehtinyt työurallaan toimia muun muassa myyntityössä, tietotekniikan alalla, esimiestehtävissä ja järjestötyössä. Järjestökokemusta on kertynyt lisäksi vapaaehtoistyöstä eri järjestöissä. Saarelmalla on tuntumaa myös arkkitehtuurin alaan ja arkkitehtien kanssa työskentelyyn.

”Piirsin asemakaavakarttoja lautakunnalle ja toimin tiimin sihteerinä johdon tuen ryhmässä Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksessa yli viiden vuoden ajan”, Mia Saarelma kertoo.

Saarelman tehtäviin sisältyy muun muassa Safan hallituksen asioiden koordinointia, selvityksiä ja ohjeistuksia sekä yhteistyötä ala- ja paikallisosastojen kanssa. Hän tulee avustamaan myös koulutusten järjestämisessä.

Hae sivustolta: