SAFA on arkkitehtien verkosto, jossa opimme, keskustelemme ja vaikutamme.

Me arkkitehdit muodostamme yhteisön, johon kasvaminen alkaa jo opintojen aikana. Tämä identiteetti ei katoa uran päättymisen jälkeen.

Kehitämme jäsentemme ammattitaitoa ja osaamista läpi uran. Safalaisena olet myös tervetullut mukaan ala- ja paikallisosastotoimintaan.


Miten hyödyt SAFAn jäsenyydestä?

SAFAn jäsenenä saat alennuksia, neuvontaa, koulutusta, tapahtumia sekä Arkkitehtiuutiset ja Arkkitehti-lehden kotiin kannettuna. Voit hakea residenssejä sekä SAFAn apurahoja. Safalaisena hyödyt myös Akavan Member+ -jäsenetupalveluista.

Tutustu jäsenetuihin

Jäsenedut

 • Koulutukset
 • Tapahtumat
 • Julkaisut
 • Neuvontapalvelut
 • Lomakiinteistöt
 • Apurahat, stipendit ja residenssit
 • Jäsenalennukset
 • Vakuutusedut
 • Pankkipalvelut
 • Akavan Member+ jäsenedut

Hae SAFAn jäseneksi

Voit hakea SAFAn täysjäseneksi, opiskelijajäseneksi tai eläkeläisjäseneksi.
Samalla voit myös hakea SAFA-TEK-yhteisjäseneksi, SAFAn alaosaston jäseneksi tai KOKO-kassan jäseneksi.
SAFA-TEK- yhteisjäsenyys sisältyy SAFAn jäsenmaksuun!

Täytä jäsenhakemus

Jäsenhakemukset käsitellään hallituksen kuukausittaisissa kokouksissa. Olemme sinuun yhteydessä, kun hakemuksesi on käsitelty.

Tutustu SAFAn sääntöihin.

SAFA-TEK-yhteisjäsenyys, KOKO-kassa ja SAFAn alaosastot

SAFA-TEK-yhteisjäsenyys: Vastavalmistuneet arkkitehdit/palkansaajajäsenet voivat maksutta liittyä myös Tekniikan Akateemisiin (TEK). Kaksoisjäsenet hyötyvät yhdellä jäsenmaksulla SAFAn etujen lisäksi myös lähes kaikista TEKin eduista.

KOKO-kassa: Palkansaajat voivat liittyä akavalaiseen korkeasti koulutettujen työttömyyskassaan. Huom! KOKO-kassan jäsenmaksu ei sisälly SAFAn tai SAFA-TEK-yhteisjäsenen jäsenmaksuun. Kassan jäsenmaksu vuonna 2024 on 63 euroa, jonka KOKO-kassa laskuttaa suoraan jäseniltään.

SAFAn alaosastot: SAFAssa toimii kuusi temaattisesti tai ammatillisesti painottunutta alaosastoa, jotka edistävät parempaa arkkitehtiosaamista. SAFAn jäsen voi kuulua useampaan alaosastoon. Jäseneksi liitytään hakemuksella.

Oletko jo SAFAn jäsen? Tällä lomakkeella voit hakea SAFA-TEK-yhteisjäseneksi, SAFAn alaosaston jäseneksi tai KOKO-kassan jäseneksi:

Täytä alaosasto-, SAFA-TEK-jäsenyys- ja KOKO-kassahakemus

Jäsenmaksut 2024

Täysimääräinen vuosimaksu on 499 euroa.

Kandivaiheen opiskelijat on vapautettu jäsenmaksusta (opiskeluiden 3 ensimmäistä vuotta).

Opiskelijat 25 euroa kandivaiheen jälkeen (muutos astui voimaan 1.1.2023).

Eläkeläiset 124,75 euroa

Jäsenmaksualennukset
Voit saada jäsenmaksusta alennusta mikäli;

 • olet hiljattain valmistunut arkkitehdiksi
 • olet jäämässä vanhempainvapaalla
 • asut kalenterivuoden aikana vähintään 6 kuukautta ulkomailla
 • sinulla on arkkitehtipuoliso
 • olet jäänyt työttömäksi tai lomautetuksi

Hae alennusta lomakkeella tai sähköpostilla jasenasiat@safa.fi. Toimita työttömyyden, lomautuksen, vanhempainvapaan tai eläkkeelle jäännin vuoksi aina kirjallinen päätös asiasta. Emme myönnä alennusta takautuvasti.

Jäsenmaksujen eräpäivät 2024

1. erä 15.2.2024 (yhdessä erässsä maksavien jäsenten maksupäivämäärä)

2. erä 15.5.2024

3. erä 20.8.2024

4. erä 13.11.2024

Suosittelemme jäsenmaksujen vastaanottamista e-laskuina. Tämä on varmin tapa saada laskut perille nopeasti. Voit tehdä e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi.

Mikäli haluat päättää jäsenyytesi, lähetä kirjallinen eroilmoitus osoitteeseen jasenasiat@safa.fi


Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

SAFAn jäsenrekisteriin tallennetaan kaikkien jäsenten yhteys- ja toimipaikkatiedot. Rekisterin avulla hoidetaan muun muassa liiton tiedotus jäsenille ja kootaan edunvalvonnassa tarvittavia tilastotietoja. Tämän takia on tärkeää, että jäsenet pitävät rekisterin tiedot omalta osaltaan ajan tasalla.

Muista myös tehdä ilmoitus mikäli jäsenstatuksesi muuttuu esimerkiksi valmistumisen yhteydessä.

Päivitä yhteystietosi

Vastavalmistunut, muista päivittää jäsenluokkasi

Opiskelijajäsen, valmistuttuasi arkkitehdiksi voit päivittää SAFAn jäsenyytesi varsinaiseksi jäseneksi. Jäsenluokan voit päivittää lähettämällä uuden jäsenhakemuksen. Vastavalmistuneen jäsenmaksu on porrastettu kolmelle valmistumista seuraavalle vuodelle.


Mobiilijäsenkortti kulkee kätevästi mukana

Mobiilijäsenkortista löydät jäsennumerosi, ajankohtaiset uutiset ja kaikki jäsenedut yhteen koottuna. Esittämällä jäsenkorttisi saat alennuksia esimerkiksi monista design-liikkeistä. Kirjautumalla jäsenkorttiin voit myös päivittää jäsentietosi.

Jos et muista salasanaasi, voit vaihtaa salasanan kirjautumalla henkilötunnuksellasi tai käyttää kertakäyttöistä kirjautumiskoodia, jonka saat tekstiviestinä syöttämällä puhelinnumerosi kirjautumissivulle.

Kirjaudu mobiilijäsenkorttiin

Näin lataat jäsenkortin puhelimeen:

Kirjaudu yllä olevasta linkistä mobiilijäsenkorttiin. Puhelimen mallista riippuen valitse selaimen yläosasta kolmesta pisteestä ”Asenna sovellus” (Android) tai alarivistä Jaa-painike ja sieltä Lisää näytölle/Add to Home Screen (Apple). Safa-nimisen sovelluksen pitäisi ilmestyä aloitusnäytölle.

Ohjevideo Mobiilijäsenkortin lataamisesta

Jäsentarina

Aina löytyy joku, jolta kysyä neuvoa

Arkkitehtiopiskelija Beate Pekkarisen mielestä Opiskelija-Safassa oli mahtavaa päästä tutustumaan muiden koulujen opiskelijoihin.

Lue Beaten jäsentarina

Jäsenasioissa sinua palvelee

Katso kaikki yhteystiedot

Katri Laakso

järjestösihteeri, talousasiat, jäsenasiat, kiinteistöt

040 169 8889

katri.laakso@safa.fi