Koulutus ja ura

Avoimet työpaikat

Seuraamme aktiivisesti arkkitehtien koulutusta.

Arkkitehtien ammatillisen koulutuksen vaalimisen lisäksi ylläpidämme alan pätevyydentoteamisjärjestelmiä. SAFA järjestää yksin ja yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa ammatillista täydennyskoulutusta sekä tarjoaa tietoa alan koulutuksesta ja tutkimuksesta.


Koulutus

Arkkitehdin tutkinto

Arkkitehdin tutkinnon voi Suomessa suorittaa kolmessa arkkitehtikoulussa: Aalto-yliopistossa, Oulun yliopistossa ja Tampereen yliopistossa. Tutkinto on viisivuotinen ylempi korkeakoulututkinto, joka oikeuttaa Euroopan Unionin ammattipätevyysdirektiivin mukaiseen automaattiseen ammattipätevyyden tunnustamiseen.

Usein kysyttyä tutkinnoista ja ammatinharjoittamisen edellytyksistä

Lue lisää arkkitehdiksi.fi -sivustolta.

Täydennyskoulutus

Täydennyskoulutus on olennainen osa arkkitehdin ammatissa kehittymistä ja pätevyyden ylläpitoa. SAFA järjestää jäsenilleen monipuolista täydennyskoulutusta. Koko jäsenistöä koskevat koulutustilaisuudet ovat vuosittain järjestettävät Arkkitehtipäivät ja Ammattipäivä.

Tutustu SAFAn koulutuksiin


Ura

Me SAFAssa tuemme jäseniemme asemaa ja työmahdollisuuksia eri tehtävissä, tarjoamalla ammattitietoa ja palveluja sekä osallistumalla alan hankkeisiin ja vaikuttamiseen. Toimimme myös kanavana alan rekrytointi-ilmoituksille.

 

Hae mukaan mentorointiohjelmaan

Kaipaatko apua urasi suunnittelussa tai vahvuuksiesi tunnistamisessa? Haluaisitko jakaa kokemuksiasi arkkitehtina toimimisesta? Mentoriksi haetaan työelämässä toimivia arkkitehteja ja aktoriksi vähintään maisterivaiheen opiskelijoita.

Lue lisää mentorointipilotista

Avoimet työpaikat

Toimimme myös kanavana alan rekrytointi-ilmoituksille. Voit selata arkkitehtien rekrytointi-ilmoituksia tai jättää oman työpaikkailmoituksen sivulla olevan lomakkeen kautta. Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi.

Katso avoimet työpaikat


Pätevyys

Arkkitehdin ammatti on Suomessa, kuten muissa Pohjoismaissa, sääntelemätön ammatti. Me tuemme ammatillisen pätevyytesi kehittymistä SAFAn jäsenenä. Yrittäjänä olet vertaistesi joukossa, ja saat apua henkilöstön koulutukseen sekä pätevyyteen liittyvissä kysymyksissä.

SAFAn jäsenyyden edellytykset

SAFAn jäsenillä on oltava viisivuotinen yliopistotasoinen arkkitehtikoulutus, joka täyttää EU:n ammattipätevyysdirektiivin edellytykset. SAFAn jäsenenä arkkitehti on pätevä toimimaan kaikissa EU:n jäsenvaltioissa.

Lue lisää SAFAn jäsenyydestä

FISEn henkilöpätevyydet

FISE Oy toteaa rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyyksiä, ylläpitää pätevyysrekisteriä ja rakennusvirhepankkia. SAFA toimii sihteerijärjestönä pääsuunnittelijan, rakennussuunnittelijan ja kaavan laatijan pätevyydentoteamisessa.

Lue lisää FISEn pätevyyden hakemisesta

Ilmoittaudu pääsuunnittelijan pätevyystenttiin

Tärkeitä tulevia koulutuksia

Koulutus- ja ura-asioissa sinua palvelee

Katso kaikki yhteystiedot

Pia Selroos

Erityisasiantuntija

041 528 2952

pia.selroos@safa.fi