Tietosuoja

Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn tietosuojakäytännöistä
Välitämme yksityisyydestäsi!

Käsittelemme henkilötietojasi noudattaen voimassa olevia lakeja ja asetuksia. EU:n yleinen tietosuoja-asetuksen siirtymäaika loppuu 25.5.2018, minkä myötä olemme päivittäneet ja koonneet yhteen käytäntöjämme henkilötietojen käsittelyssä.

Tämä sivu sisältää SAFAn jäsenen, julkaisujen tilaajan ja verkkosivuillamme vierailijan tärkeimmät tiedot siitä, miten ja miksi käsittelemme henkilötietojasi. Varsinaiset tietosuojaselosteet löydät myös täältä.

Parannamme ja päivitämme tietosuojakäytäntöjämme jatkuvasti; Tietosuojatyö on käynnissä koko ajan. Otamme mielellämme vastaan palautetta, jota hyödynnämme toiminnan kehittämisessä.

SAFAn tietosuojavastaava:
Heini Korpelainen (sijaisena toimii toistaiseksi Pipsa Penttinen)
Yhteydenotot: safa(a)safa.fi / 09 5844 48 (arkisin 10-14)


Oletko SAFAn jäsen? Näin säilytämme tietojasiMitä tietoja sinusta tallentuu

Hakiessasi jäseneksi olet täyttänyt lomakkeen, jossa kysytään henkilö- ja osoitetietojasi, suorittamiasi tutkintoja sekä esimerkiksi tietoja työpaikastasi tai suuntautumisestasi alan sisällä.

Tämän lisäksi jäsenrekisteriin tallennetaan yleisiä tietoja jäsenyydestäsi, kuten milloin olet liittynyt, mikä on jäsenstatuksesi sekä esimerkiksi tiedot SAFAn luottamustoimista tai muista tehtävistä. Järjestelmään tallennetaan myös tiedot siitä, minkälaiseen henkilötietojen käyttöön olet antanut suostumuksesi. Esimerkiksi sallitko suoramarkkinoinnin ja viestinnän, joka käytännössä tarkoittaa SAFAn jäsentiedotteen ja vastaavien viestien lähettämistä sähköpostiisi.

Ketkä pääsevät tarkastelemaan tietojasi

Tietojasi säilytetään Avoine Oy:n Sense-rekisterijärjestelmässä. Tietojasi pääsevät tarkastelemaan ne SAFAn toimiston työntekijät, jotka tarvitsevat niitä työtehtäviensä suorittamiseen. Jokaisella työntekijällä on palveluun henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Työntekijöillä on eritasoisia rekisterin käyttöoikeuksia riippuen siitä mitä tietoja he tarvitsevat. Esimerkiksi henkilöturvatunnuksesi näkyy vain pääkäyttäjälle.

Uuden rekisterijärjestelmän lisäksi tietosi ovat vielä toistaiseksi myös SAFAn vanhassa jäsenrekisterissä, joka poistetaan käytöstä heti kun uudet verkkosivut ovat valmiit. Vanhan rekisterin teknisestä ylläpidosta vastaa Verkkovaraani Oy, ja järjestelmän tietosuojaan pätevät samat periaatteet kuin uuteen.

Mihin tietoja käytetään

Yhdistyksenä SAFAlla on lakisääteinen velvoite ylläpitää jäsenrekisteriä. Lisäksi meidän täytyy pystyä tunnistamaan, että jäsen on tosiasiassa olemassa oleva henkilö. Tämän takia pyydämme esimerkiksi henkilöturvatunnuksesi. Antamiesi tietojen perusteella sinulle lähetetään Arkkitehtiuutiset sekä Arkkitehti-lehti, saat sähköpostiisi tiedotteita ja uutisia sekä sinua laskutetaan oikein.

Antamiesi tietojen perusteella sinut merkitään automaattisesti paikkakuntasi paikallisosaston jäseneksi.

Lyhyesti sanottuna tietojasi käytetään:
- siihen, että pystymme toteuttamaan sinulle lupaamamme palvelut
- siihen, että pystymme tunnistamaan, että sinä olet todella sinä
- siihen, että pystymme laskuttamaan sinua oikein
- SAFAn lakisääteiseen velvoitteeseen pitää yllä ajantasaista jäsenrekisteriä

Miten voit vaikuttaa tietoihisi ja niiden käyttöön

SAFAn verkkosivu-uudistuksen takia kaikki muutokset tehdään toistaiseksi sähköpostitse SAFAan. Kun uudet sivut saadaan käyttöön, pääset niiden kautta henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla muuttamaan omia tietojasi sekä antamaan suostumuksesi vaikkapa jäsentiedotteen lähettämiseen.

Sinulla on oikeus milloin tahansa päivittää tietojasi sekä muuttaa suostumustasi niiden käyttöön esimerkiksi viestinnässä. Tarkempaa tietoa tästä saat SAFAn jäsenrekisterin tietosuojaselosteesta.

Sinun on kuitenkin hyvä huomioida, että SAFAn lakisääteisten velvoitteiden ja oikeuksien takia emme voi poistaa sinun tietojasi kokonaan rekisteristämme, vaikka eroaisit yhdistyksestä. Erottuasi näyt rekisterissä entisenä jäsenenä kymmenen vuotta (lisätietoja tästä löydät tietosuojaselosteesta). Yhdistykselle kuuluu myös päättyneiden jäsenyyksien hallinta, joka on yhdistyksen lakisääteinen oikeus ja velvollisuus.

Voit koska tahansa tarkistaa tietosi tai pyytää niiden muuttamista ottamalla yhteyttä SAFAn jäsensihteeriin: jasenasiat @ safa.fi

Muistathan, että SAFA ei saa automaattisesti tietoa väestörekisterikeskukselta, jos osoitteesi muuttuu. Jäsenenä olet itse velvollinen ilmoittamaan meille muuttuneet yhteystietosi.

SAFAn jäsenrekisterin tietosuojaseloste


SAFAn verkkosivutVerkkosivumme tallentavat käyttäjistä selaintietoja niin sanottujen evästeiden avulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pystymme laskemaan monellako eri selaimella SAFAn verkkosivujen eri osioissa on käyty esimerkiksi päivän aikana. Kävijätiedot tallentuvat Verkkovaraanin palvelimelle. Tietoja pääsevät tarkastelemaan niitä työssään tarvitsevat SAFAn työtekijät henkilökohtaisten käyttäjätunnusten ja salasanojen avulla.

Verkkosivujen kautta pystyt myös lähettämään yhteydenottopyynnön tai palautetta lomakkeen avulla. Lomake lähettää automaattisesti sähköpostin SAFAn jäsenpalveluun, josta se ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Lomakkeella antamasi tiedot tallentuvat verkkosivujen palvelimelle.


Tilaatko ARKia tai AU:ta? Näin säilytämme tietojasiOsa Arkkitehti-lehden ja AU:n lukijoista on SAFAn jäseniä, joiden tilaustiedot saadaan suoraan SAFAn jäsenrekisteristä, jonka tietosuojakäytännöistä saat lisätietoja ylempää. Lehden lähettämistä ja laskutusta varten käytetään ainoastaan siihen tarvittavia tietoja. Arkkitehti-lehdellä on myös oma digitaalinen arkistonsa, joka sijaitsee SiteLogic-palvelussa.

Voit tilata ARK:n tai AU:n, vaikka et ole SAFAn jäsen. Tällöin sinusta tallennetaan itse ilmoittamasi tiedot. Kyseisiä tietoja käytetään ainoastaan lehden lähettämiseen ja laskutukseen sekä mahdollisiin lukijakyselyihin.

Tilaajien tiedot säilytetään SAFAN jäsenrekisterin ohella verkkovaraanin ja SiteLogicin tarjoamilla palvelimella, jotta digiarkiston käyttö on mahdollista.

Sinulla on oikeus muuttaa ja päivittää tietojasi. Lisätietoja molempien lehtien tietosuojaselosteista.

Arkkitehtiuutisten tietosuojaseloste
Arkkitehti-lehden tietosuojaseloste


Muita toimintaamme liittyviä selosteita

Jäsentiedotteiden tietosuojaseloste
Arkkitehtuurikilpailut uutiskirjeen tietosuojaseloste