Tietosuoja

Tietoa Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn tietosuojakäytännöistä

Välitämme yksityisyydestäsi.

Siksi käsittelemme henkilötietojasi voimassa olevia lakeja ja asetuksia noudattaen. EU:n yleinen tietosuoja-asetuksen siirtymäaika päättyi 25.5.2018, minkä myötä olemme päivittäneet ja koonneet yhteen käytäntöjämme henkilötietojen käsittelyssä.

Tämä sivu sisältää SAFA:n jäsenen, julkaisujen tilaajan ja verkkosivuillamme vierailijan tärkeimmät tiedot siitä, miten ja miksi käsittelemme henkilötietojasi. Varsinaiset tietosuojaselosteet löydät myös täältä.

Parannamme ja päivitämme tietosuojakäytäntöjämme jatkuvasti. Otamme mielellämme vastaan palautetta, jota hyödynnämme toiminnan kehittämisessä.

SAFAn jäsen, näin säilytämme tietojasi

Mitä tietoja sinusta tallentuu

Hakiessasi jäseneksi olet täyttänyt lomakkeen, jossa kysytään henkilö- ja osoitetietojasi, suorittamiasi tutkintoja sekä esimerkiksi tietoja työpaikastasi tai suuntautumisestasi alan sisällä.

Tämän lisäksi jäsenrekisteriin tallennetaan yleisiä tietoja jäsenyydestäsi, kuten milloin olet liittynyt, mikä on jäsenstatuksesi sekä esimerkiksi tiedot SAFAn luottamustoimista. Järjestelmään tallennetaan myös tiedot siitä, minkälaiseen henkilötietojen käyttöön olet antanut suostumuksesi – esimerkiksi sallitko suoramarkkinoinnin ja oletko mukana Arkkitehtihaussa.

Ketkä pääsevät tarkastelemaan tietojasi

Tietojasi säilytetään Avoine Oy:n Sense-rekisterijärjestelmässä. Tietojasi pääsevät tarkastelemaan ne SAFAn toimiston työntekijät, jotka tarvitsevat niitä työtehtäviensä suorittamiseen. Jokaisella työntekijällä on palveluun henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Työntekijöillä on eritasoisia rekisterin käyttöoikeuksia riippuen siitä mitä tietoja he tarvitsevat. Esimerkiksi henkilöturvatunnuksesi näkyy vain pääkäyttäjälle.

Mihin tietoja käytetään

Yhdistyksenä SAFAlla on lakisääteinen velvoite ylläpitää jäsenrekisteriä. Lisäksi meidän täytyy pystyä tunnistamaan, että jäsen on tosiasiassa olemassa oleva henkilö. Henkilöturvatunnustasi tervitsemme myös ilmoittaaksemme verottajalle maksamasi jäsenmaksusi, joka on verovähennyskelpoinen. Antamiesi tietojen perusteella sinulle lähetetään Arkkitehtiuutiset sekä Arkkitehti-lehti, saat sähköpostiisi tiedotteita ja uutisia sekä sinua laskutetaan oikein.

Antamiesi tietojen perusteella sinut merkitään automaattisesti paikkakuntasi paikallisosaston jäseneksi.

Lyhyesti sanottuna tietojasi käytetään:

  • siihen, että pystymme toteuttamaan sinulle lupaamamme palvelut
  • siihen, että pystymme tunnistamaan, että sinä olet todella sinä
  • siihen, että pystymme laskuttamaan sinua oikein
  • siihen, että pystymme ilmoittamaan maksamasi jäsenmaksun verottajalle
  • SAFAn lakisääteiseen velvoitteeseen pitää yllä ajantasaista jäsenrekisteriä

Miten voit vaikuttaa tietoihisi ja niiden käyttöön

Pääset SAFAn verkkosivujen kautta henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla muuttamaan omia tietojasi sekä antamaan suostumuksesi vaikkapa Arkkitehtihakuun tai Jäsenhakuun.

Sinulla on oikeus milloin tahansa päivittää tietojasi sekä muuttaa suostumustasi niiden käyttöön esimerkiksi viestinnässä. Tarkempaa tietoa tästä saat SAFAn jäsenrekisterin tietosuojaselosteesta.

Sinun on kuitenkin hyvä huomioida, että SAFAn lakisääteisten velvoitteiden ja oikeuksien takia emme voi poistaa sinun tietojasi kokonaan rekisteristämme, vaikka eroaisit yhdistyksestä. Erottuasi näyt rekisterissä entisenä jäsenenä kymmenen vuotta (lisätietoja tästä löydät tietosuojaselosteesta). Yhdistykselle kuuluu myös päättyneiden jäsenyyksien hallinta, joka on yhdistyksen lakisääteinen oikeus ja velvollisuus. Voit koska tahansa tarkistaa tietosi tai pyytää niiden muuttamista ottamalla yhteyttä SAFAn jäsensihteeriin:  jasenasiat@safa.fi

Tietosuojaseloste – SAFAn jäsenrekisteri

SAFAn verkkosivut

Verkkosivumme tallentavat käyttäjistä selaintietoja niin sanottujen evästeiden avulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pystymme laskemaan monellako eri selaimella SAFAn verkkosivujen eri osioissa on käyty esimerkiksi päivän aikana. Kävijätiedot tallentuvat Meomin palvelimelle. Tietoja pääsevät tarkastelemaan niitä työssään tarvitsevat SAFAn työntekijät henkilökohtaisten käyttäjätunnusten ja salasanojen avulla. Verkkosivuihin kytketyn Google Analyticsin kautta kertyy tietoa mm. verkkosivukäyntien määristä, kävijöiden maantieteellisestä jakaantumisesta ja käyntien kestosta. Tietoja hyödynnetään verkkopalvelun kehittämistyössä.

Verkkosivujen kautta pystyt myös lähettämään yhteydenottopyynnön tai palautetta lomakkeen avulla. Lomake lähettää automaattisesti sähköpostin SAFAn jäsenpalveluun, josta se ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Lomakkeella antamasi tiedot tallentuvat verkkosivujen palvelimelle.

ARK:n ja AU:n tilaaja, näin säilytämme tietojasi

Osa Arkkitehti-lehden ja AU:n lukijoista on SAFAn jäseniä, joiden tilaustiedot saadaan suoraan SAFAn jäsenrekisteristä, jonka tietosuojakäytännöistä saat lisätietoja ylempää. Lehden lähettämistä ja laskutusta varten käytetään ainoastaan siihen tarvittavia tietoja. Arkkitehti-lehdellä on myös oma digitaalinen arkistonsa, joka sijaitsee Dude-palvelussa.

Voit tilata ARK:n tai AU:n, vaikka et ole SAFAn jäsen. Tällöin sinusta tallennetaan itse ilmoittamasi tiedot. Kyseisiä tietoja käytetään ainoastaan lehden lähettämiseen ja laskutukseen sekä mahdollisiin lukijakyselyihin.

Ainoastaan digilehteä tilaavien tiedot säilytetään Duden tarjoamalla palvelimella.

Sinulla on oikeus muuttaa ja päivittää tietojasi.

Lisätietoja molempien lehtien tietosuojaselosteista

AU – Tietosuojaseloste

ARK – Tietosuojaseloste

Muita toimintaamme liittyviä selosteita

Arkkitehtipäivät rekisteriseloste (päivitetty 21.3.2024)

2023 Arkkitehtipäivät rekisteriseloste

Kilpailujen uutiskirje – Tietosuojaseloste

SAFAn jäsentiedote – Tietosuojaseloste

Tapahtuma- ja koulutusilmoittautuminen – Tietosuojaseloste

 

Tietosuojaan liittyvissä asioissa sinua palvelee

Kaikki yhteystiedot

Heini Korpelainen

Erityisasiantuntija (töissä ti-to)