Tietosuoja

Tietoa Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n tietosuojakäytännöistä

Välitämme yksityisyydestäsi.

Siksi käsittelemme henkilötietojasi voimassa olevia lakeja ja asetuksia noudattaen. EU:n yleinen tietosuoja-asetuksen siirtymäaika päättyi 25.5.2018, minkä myötä olemme päivittäneet ja koonneet yhteen käytäntöjämme henkilötietojen käsittelyssä.

Tämä sivu sisältää SAFA:n jäsenen, julkaisujen tilaajan ja verkkosivuillamme vierailijan tärkeimmät tiedot siitä, miten ja miksi käsittelemme henkilötietojasi. Varsinaiset tietosuojaselosteet löydät myös täältä.

Parannamme ja päivitämme tietosuojakäytäntöjämme jatkuvasti. Otamme mielellämme vastaan palautetta, jota hyödynnämme toiminnan kehittämisessä.

SAFA:n jäsen, näin säilytämme tietojasi

Mitä tietoja sinusta tallentuu

Hakiessasi jäseneksi olet täyttänyt lomakkeen, jossa kysytään henkilö- ja osoitetietojasi, suorittamiasi tutkintoja sekä esimerkiksi tietoja työpaikastasi tai suuntautumisestasi alan sisällä.

Tämän lisäksi jäsenrekisteriin tallennetaan yleisiä tietoja jäsenyydestäsi, kuten milloin olet liittynyt, mikä on jäsenstatuksesi sekä esimerkiksi tiedot SAFAn luottamustoimista tai muista tehtävistä. Järjestelmään tallennetaan myös tiedot siitä, minkälaiseen henkilötietojen käyttöön olet antanut suostumuksesi. Esimerkiksi sallitko suoramarkkinoinnin ja viestinnän, joka käytännössä tarkoittaa SAFAn jäsentiedotteen ja vastaavien viestien lähettämistä sähköpostiisi.

Ketkä pääsevät tarkastelemaan tietojasi

Tietojasi säilytetään Avoine Oy:n Sense-rekisterijärjestelmässä. Tietojasi pääsevät tarkastelemaan ne SAFAn toimiston työntekijät, jotka tarvitsevat niitä työtehtäviensä suorittamiseen. Jokaisella työntekijällä on palveluun henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Työntekijöillä on eritasoisia rekisterin käyttöoikeuksia riippuen siitä mitä tietoja he tarvitsevat. Esimerkiksi henkilöturvatunnuksesi näkyy vain pääkäyttäjälle.

Uuden rekisterijärjestelmän lisäksi tietosi ovat vielä toistaiseksi myös SAFAn vanhassa jäsenrekisterissä, joka poistetaan käytöstä heti kun uudet verkkosivut ovat valmiit. Vanhan rekisterin teknisestä ylläpidosta vastaa Verkkovaraani Oy, ja järjestelmän tietosuojaan pätevät samat periaatteet kuin uuteen.

Mihin tietoja käytetään

Yhdistyksenä SAFAlla on lakisääteinen velvoite ylläpitää jäsenrekisteriä. Lisäksi meidän täytyy pystyä tunnistamaan, että jäsen on tosiasiassa olemassa oleva henkilö. Tämän takia pyydämme esimerkiksi henkilöturvatunnuksesi. Antamiesi tietojen perusteella sinulle lähetetään Arkkitehtiuutiset sekä Arkkitehti-lehti, saat sähköpostiisi tiedotteita ja uutisia sekä sinua laskutetaan oikein.

Antamiesi tietojen perusteella sinut merkitään automaattisesti paikkakuntasi paikallisosaston jäseneksi.

Lyhyesti sanottuna tietojasi käytetään:

  • siihen, että pystymme toteuttamaan sinulle lupaamamme palvelut
  • siihen, että pystymme tunnistamaan, että sinä olet todella sinä
  • siihen, että pystymme laskuttamaan sinua oikein
  • SAFA:n lakisääteiseen velvoitteeseen pitää yllä ajantasaista jäsenrekisteriä

Miten voit vaikuttaa tietoihisi ja niiden käyttöön

Pääset SAFAn verkkosivujen kautta henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla muuttamaan omia tietojasi sekä antamaan suostumuksesi vaikkapa asiantuntijahakuun.

Sinulla on oikeus milloin tahansa päivittää tietojasi sekä muuttaa suostumustasi niiden käyttöön esimerkiksi viestinnässä. Tarkempaa tietoa tästä saat SAFA:n jäsenrekisterin tietosuojaselosteesta.

Sinun on kuitenkin hyvä huomioida, että SAFA:n lakisääteisten velvoitteiden ja oikeuksien takia emme voi poistaa sinun tietojasi kokonaan rekisteristämme, vaikka eroaisit yhdistyksestä. Erottuasi näyt rekisterissä entisenä jäsenenä kymmenen vuotta (lisätietoja tästä löydät tietosuojaselosteesta). Yhdistykselle kuuluu myös päättyneiden jäsenyyksien hallinta, joka on yhdistyksen lakisääteinen oikeus ja velvollisuus.

Voit koska tahansa tarkistaa tietosi tai pyytää niiden muuttamista ottamalla yhteyttä SAFAn jäsensihteeriin:

Tietosuojaseloste – SAFAn jäsenrekisteri

SAFA:n verkkosivut

Verkkosivumme tallentavat käyttäjistä selaintietoja niin sanottujen evästeiden avulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pystymme laskemaan monellako eri selaimella SAFA:n verkkosivujen eri osioissa on käyty esimerkiksi päivän aikana. Kävijätiedot tallentuvat Verkkovaraanin palvelimelle. Tietoja pääsevät tarkastelemaan niitä työssään tarvitsevat SAFA:n työtekijät henkilökohtaisten käyttäjätunnusten ja salasanojen avulla.

Verkkosivujen kautta pystyt myös lähettämään yhteydenottopyynnön tai palautetta lomakkeen avulla. Lomake lähettää automaattisesti sähköpostin SAFA:n jäsenpalveluun, josta se ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Lomakkeella antamasi tiedot tallentuvat verkkosivujen palvelimelle.

ARK:n ja AU:n tilaaja, näin säilytämme tietojasi

Osa Arkkitehti-lehden ja AU:n lukijoista on SAFA:n jäseniä, joiden tilaustiedot saadaan suoraan SAFA:n jäsenrekisteristä, jonka tietosuojakäytännöistä saat lisätietoja ylempää. Lehden lähettämistä ja laskutusta varten käytetään ainoastaan siihen tarvittavia tietoja. Arkkitehti-lehdellä on myös oma digitaalinen arkistonsa, joka sijaitsee SiteLogic-palvelussa.

Voit tilata ARK:n tai AU:n, vaikka et ole SAFA:n jäsen. Tällöin sinusta tallennetaan itse ilmoittamasi tiedot. Kyseisiä tietoja käytetään ainoastaan lehden lähettämiseen ja laskutukseen sekä mahdollisiin lukijakyselyihin.

Tilaajien tiedot säilytetään SAFA:n jäsenrekisterin ohella verkkovaraanin ja SiteLogicin tarjoamilla palvelimella, jotta digiarkiston käyttö on mahdollista.

Sinulla on oikeus muuttaa ja päivittää tietojasi.

Lisätietoja molempien lehtien tietosuojaselosteista

AU – Tietosuojaseloste

ARK – Tietosuojaseloste

Muita toimintaamme liittyviä selosteita

Tietosuojaseloste Arkkitehtipäivät 2021

Kilpailujen uutiskirje – Tietosuojaseloste

SAFAn jäsentiedote – Tietosuojaseloste

Tapahtuma- ja koulutusilmoittautuminen – Tietosuojaseloste

Arkkitehtipäivät 2019 – Tietosuojaseloste