Jäsenyys työelämässä

Täytä jäsenhakemus

SAFA tarjoaa arkkitehdeille ainutlaatuisen asiantuntijoiden yhteisön.

Olit pääsuunnittelija tai uraansa aloitteleva arkkitehti, SAFAn jäsenyys on ylivertainen apu oman ammattitaidon kehittämisessä. SAFAn kautta verkostoidut, löydät töitä ja vaikutat. SAFAn ala- ja paikallisosastot ovat erinomaisia yhteisöjä kollegiaaliseen verkostoitumiseen.

Jäsenedut

 • Tapahtumat
 • Koulutus
 • Arkkitehti-lehti
 • Arkkitehtiuutiset
 • Jäsentiedote
 • Lomakiinteistöt
 • Neuvontapalvelut
 • Apurahat ja residenssit
 • Jäsenalennukset
 • Vakuutusedut
 • Pankkipalvelut
 • Akavan Member+ jäsenedut
 • SAFA-TEK yhteisjäsenen edut

Katso kaikki jäsenedut

SAFAn jäsenenä saat lukuisia etuja, kuten Arkkitehti-lehden ja Arkkitehtiuutiset kotiin kannettuna, edulliset osallistumismaksut SAFA:n tilaisuuksiin ja koulutuksiin, vuokraat edullisesti SAFA:n kiinteistöjä, jäsenkorttialennukset ja akavalaisten jäsenten Member+ -tarjoukset. Jäsenmaksuun sisältyvän SAFA-TEK -yhteisjäsenyyden kautta saat työsuhdeneuvontaa TEK:n lakimiehiltä.

Jäsentarina

Arkkitehtikoulutus on lähtökohta, josta arkkitehdiksi kehittyminen alkaa

Merja Pesonen saa SAFAn koulutuksista tilaa ajatella ja uutta virtaa työhön.

Lue Merjan jäsentarina

Jäsenmaksut

Vuoden 2024 täysimääräinen jäsenmaksu on 499 euroa. Tämä sisältää Arkkitehti-lehden ja Arkkitehtiuutiset. Summa on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Voit suorittaa jäsenmaksun joko yhdessä tai erissä. Jäsenmaksut jotka ovat alennettu -50% ja -75% saa maksaa myös 2 erässä. Jäsenmaksut jotka on alennettu -25% saa maksaa 4 erässä.
Maksuerien valinnan voi ilmoittaa sähköpostitse talous@safa.fi

 

Jäsenmaksualennukset

Voit saada jäsenmaksusta alennusta:
– olet uusi jäsen
– hiljattain valmistunut arkkitehdiksi
– olet jäämässä vanhempainvapaalle
– sinulla on arkkitehtipuoliso
– asut kalenterivuoden aikana vähintään 6 kuukautta ulkomailla
– olet jäänyt työttömäksi tai lomautetuksi

Hae jäsenmaksualennusta

Lue lisää alennuksista

Jäsenmaksujen eräpäivät 2024

1. erä 15.2.2024 (yhdessä erässä maksavien jäsenmaksujen eräpäivä)
2. erä 15.5.2024
3. erä 25.8.2024
4. erä 15.11.2024

Ammatinharjoittajana saat Suomen Yrittäjien palvelut edullisesti

SAFA on liittynyt Akateemiset yrittäjät AKY:n jäseneksi. Kaikki yrittäjä- ja ammatinharjoittaja-jäsenemme saavat halutessaan Suomen yrittäjien palvelupaketin edulliseen 96 euron hintaan. Korkeakoulutettujen oma yrittäjäjärjestö AKY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö.

Yhteistyön myötä SAFAn yrittäjäjäsen voi hankkia Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin ilman että hänen tarvitsee liittyä erikseen Suomen Yrittäjien jäseneksi. Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti sisältää:

 • Yrittäjä-lehti — jäsenlehti 4 numeroa vuodessa
 • Neuvontapalvelut, arkisin kello 8-18, puhelinnumero 09 229 222
 • Jäsenkortti ja edut (www.yrittajat.fi/jasenedut)
 • Seminaarit jäsenhintaan (www.yrittajat.fi/koulutus)
 • Suomen Yrittäjien Uutiskirje kaksi kertaa kuukaudessa
 • Kirjautuminen jäsensivuille omalla sähköpostilla ja salasanalla (www.yrittajat.fi-sivun ylävalikko)

SAFA on Akavan jäsenjärjestö

Akava on korkeasti koulutettujen palkansaajien vuonna 1950 perustettu ammatillinen keskusjärjestö. Akavalla on 36 jäsenliittoa ja yli 608 000 jäsentä, joista 117 000 on opiskelijajäseniä. Akava on osapuolena tulopoliittisissa sopimuksissa ja muissa keskitetyissä työmarkkinaratkaisuissa.

Kuuluessasi Akavan jäsenjärjestöön hyödyt kaikista akavalaisten Member+ -eduista. Julkisen sektorin työ- ja virkaehtosopimustoiminnasta vastaa JUKO ry ja yksityisen sektorin ylempien toimihenkilöiden neuvottelu- ja sopimustoiminnasta YTN ry.

Turvaa työttömyyden varalta

SAFAan kuuluvat, Suomessa asuvat palkkatyötä tekevät arkkitehdit ja arkkitehtiopiskelijat voivat turvata toimeentulonsa työttömyyden varalta liittymällä SAFAn kautta KOKO-kassaan. SAFAn yrittäjäjäsenet voivat liittyä Yrittäjä-kassaan.
KOKO-kassaan voit liittyä, jos työskentelet työ- tai virkasuhteessa ja palkastasi peritään Suomen työeläke-, sosiaaliturva- ja työttömyysvakuutusmaksut sekä ennakkopidätys.

Jos olet yrittäjä et voi liittyä KOKO-kassaan. Huomioithan, että jos omistat työnantajayrityksestäsi osuuden, saatat olla työttömyysturvalain mukainen yrittäjä, vaikka palkastasi maksettaisiinkin palkansaajan TyEL-maksu.

Katso tarkempi yrittäjämääritelmä KOKO-kassan verkkosivuilta:  https://kokokassa.fi/yrittajan-maaritelma-tyottomyysturvassa/tai tarkista tilanteesi jäsenpalvelustamme (https://kokokassa.fi/yhteystiedot/).

Liity KOKO-kassaan oheisella liittymislomakkeella. Liitteeksi tarvitaan työnantajan todistus siitä, että olet palkkatyössä. KOKO-kassasta eroaminen tapahtuu kirjallisella vapaamuotoisella eroilmoituksella (sähköpostilla tai kirjeellä).

KOKO- kassa laskuttaa suoraan jäseniltään vuosittaisen 63 euron jäsenmaksun.

Liity KOKO-kassaan

Lue lisää KOKO Korkeasti koulutettujen kassasta


Työttömyysturvaa yrittäjille, Yrittäjä-kassa

AYT-kassa sulautui SYT-kassaan 1.1.2020. SYT:n nimi on nimi on nykyään Yrittäjäkassa, https://yrittajakassa.fi/

 

SAFA-TEK-yhteisjäsenenä saat molempien liittojen edut

Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ovat sopineet yhteistyöstä, jonka perusteella SAFAn palkansaajajäsenet voivat olla sekä SAFAn että TEKin jäseniä. TEKin jäsenmaksu sisältyy SAFA-TEK-yhteisjäsenen SAFAn jäsenmaksuun. Liittyminen kaksoisjäseneksi tapahtuu SAFAn jäsenrekisterin kautta.

TEK hoitaa palkansaaja-arkkitehtien työsuhde-edunvalvonnan yhteistyössä YTN:n ja Akavan kanssa. SAFA ja TEK vastaavat yhdessä kaksoisjäsenten jäsenetujen ja -palvelujen kehittämisestä. Kaksoisjäsenen TEK-edut ovat samat kuin TEKin täysjäsenen edut lukuun ottamatta Alma Talentin lehtipakettia ja työttömyyskassan jäsenyyttä.

Työelämän arkkitehtiraati TAR kokoaa uusia SAFA-TEK-yhteisjäseniä ja entuudestaan TEKin jäseninä olevia arkkitehtejä keskustelemaan ja tekemään aloitteita arkkitehtien työelämäkysymyksistä. TEKin edunvalvontavaliokunnat ja hallitus kuulevat raatia tehdessään arkkitehteja koskevia työmarkkinapäätöksiä.

Jos tieto kaksoisjäsenyydestäsi on jo siirretty TEKin jäsenrekisteriin, voit itse täydentää ja päivittää jäsentietojasi TEKin jäsenportaalissa. Muissa jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä osoitteeseen jasenpalvelu@tek.fi.

Lue lisää SAFA-TEK-yhteisjäsenen eduista

Liity SAFA-TEK-yhteisjäseneksi

Jäsenasioissa sinua palvelee

Katso kaikki yhteystiedot

Katri Laakso

järjestösihteeri, talousasiat, jäsenasiat, kiinteistöt

040 169 8889

katri.laakso@safa.fi