Nallikarin kutsukilpailun voitto Ouluun

Kilpailuun kutsuttiin Linja-Arkkitehdit Oy Oulusta, Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy Helsingistä sekä 70°N arkitektur as, Tromssasta Norjasta. Tarkoituksena oli löytää maankäytön suunnittelun ja asemakaavan muutoksen pohjaksi toiminnallisesti, kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja ympäristöllisesti korkeatasoinen ratkaisu ja rohkeita ideoita tonttikohtaisille kehittämistöille.

Palkintolautakunta totesi ehdotuksen ”wave2” täyttävän parhaiten kilpailun tavoitteet. Tekijöiksi osoittautuivat arkkitehdit SAFA Teemu Fyrstén, Timo Koljonen, Johan Lindfors, Ville Niskasaari ja Esa Paajanen sekä arkkitehtiopiskelijat Lauri Vuojala, Toni Pallari ja Juha Kujanpää Linja-Arkkitehdit Oy:stä. Avustajina toimivat arkkitehdit SAFA Kristian Järvi, Virve Väisänen, Juha-Pekka Niinimaa, Henri Kangas, Maija Jääskeläinen ja Jaana Tiikkaja, arkkitehtiopiskelijat Veli-Pekka Ranta, Meeri Rasivirta ja Madleena Larivaara. Liikennetekniikan ja maisemasuunnittelun asiantuntijoina toimivat insinööri Jorma Hämäläinen ja hortonomi Leena Pehkonen PLAANA Oy:stä.

Kilpailutyöstä todettiin muun muassa: "Luonnonmuodoista inspiroitunut arkkitehtuuri on rohkeaa, millä on edellytyksiä nostaa alueen imagoa ja vetovoimaa."


Ehdotukset ovat näytteillä Oulussa 20.6.–1.7.2011 Oulu10-palveluiden tiloissa Torikatu 10.

Voittanut ehdotus "wave2", Linja Arkkitehdit Oy

www.linja-arkkitehdit.fi

Lue lisää:Julkaistu 17.6.2011

Takaisin