Verstas voitti Nihdin korttelin 10672 kutsukilpailun

Verstas Arkkitehdit on voittanut Skanskan Helsingin kaupungin järjestämän kutsukilpailun Kalasataman Nihdin tonteille 10672 / 3 ja 4 sijoittuvan asuinkerrostalon suunnittelusta. Voittajatyötä kehutaan ilahduttavan yksinkertaiseksi, johdonmukaiseksi ja kauttaaltaan laadukkaaksi.

Nihdin korttelin 10672 tontit 3 ja 4, voittajaehdotus Dekki, Verstas Arkkitehdit

Skanskan ja Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa suunniteltiin merelliseen kaupunkikuvaan soveltuvaa asuinkerrostaloa Kalasataman etälosan tonteille 10672/3 ja 4. Kutsukilpailun voittajaksi valittiin Verstas Arkkitehtien ehdotus Dekki. Kunniamaininta annettiin Muuan Oy:n ehdotukselle Meremmälle.

Tehtävänä oli suunnitella vapaarahoitteinen asuinkerrostalokohde ja pohtia erityisesti laadukkaan asumisen ratkaisuja sekä eri kohderyhmien tarpeita asumiselle. Lisäksi rakennuksen ja sen asuntojen suunnittelussa tuli huomioida paikan erityispiirteet.

Arvostelupöytäkirjan mukaan tehtävänanto ja asemakaavan vaatimukset olivat suhteellisen tiukkoja, mutta siitä huolimatta neljältä kutsutulta toimistolta saatiin erilaisia vaihtoehtoja. Ne valottivat mahdollisuuksia monipuolisesti ja erilaisin painotuksin. Kaikissa ehdotuksissa nousi esiin eläytyvä suhtautuminen paikan ja asemakaavan erityispiirteisiin sekä merellisen asuntoarkkitehtuurin kestävään laatuun.

Tuomaristo kehuu Verstas arkkitehtien voittajatyötä ilahduttavan yksinkertaiseksi ja johdonmukaiseksi sekä kauttaaltaan laadukkaaksi. Asuntojen jakaminen lamelliosassa kolmen kompaktin porrashuoneen ympärille on tuottanut kaikenkokoisissa asunnoissa poikkeuksellisen hyviä, valoisia ja jäsentyneitä tilaratkaisuja. Pääosa asunnoista avautuu vähintään kahteen ilmansuuntaan.

Suunnitelman perusmitoitus on onnistunutta. Tilat jäsentyvät väljinä ja joustavasti käytettävinä
pääosin kohtuullisissa neliöissä. Mitoitus mahdollistaa joustavasti erilaisia huonejakoja. Maantasokerroksen jäsentelyssä on viety ohjelman antamat mahdollisuudet parhaaseen muotoonsa. Korttelin kokonaisilme on rauhallinen.

”Kilpailun voittaneessa ehdotuksessa asuntopohjat ovat erityisen onnistuneet ja merelliset näkymät saatu ansiokkaasti tuotua osaksi asumista. Ehdotuksessa on asemakaavan tavoitteet saatu ratkaistua lisäarvoa tuottavina suunnitteluratkaisuina. Voittajatyö luo erinomaisen lähtökohdan jatkosuunnittelulle ja toteutukseen tähtäävälle kehitykselle”, toteaa Skansan hankekehityspäällikkö Toni Törmänen lehdistötiedotteessa.

Tutustu tekijätietoihin ja arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

 

Nihdin korttelin 10672 tontit 3 ja 4, voittajaehdotus Dekki, Verstas Arkkitehdit
Nihdin korttelin 10672 tontit 3 ja 4, voittajaehdotus Dekki, Verstas Arkkitehdit

 

 

Hae sivustolta: