Ehdota Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaa 15. maaliskuuta mennessä

Palkinto jaetaan tunnustuksena arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön luomiseen.

Suomen Arkkitehtiliitto on jakanut Otto-Iivari Meurman -palkinnon vuodesta 2013 lähtien. Palkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta suomalaiseen yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun sekä antaa tälle toiminnalle valtakunnallisesti arvoa ja tunnustusta. Palkinto jaetaan tunnustuksena arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön luomiseen.

Palkinnon myöntämisen perusteena voi olla arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen kaupunkisuunnittelukohde tai sarja kohteita taikka pitkäjänteinen toiminta innovatiivisen ja laadukkaan yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Perusteena voi olla myös uraauurtava yhdyskunta- tai kaupunkisuunnitteluun liittyvä tutkimus-, kehitys- tai opetustoiminta taikka ansiokas elämäntyö alueiden käytön suunnittelun parissa.

Palkinto jaetaan vuosittain. Ehdotusten joukosta palkinnon saajan valitsee Suomen Arkkitehtiliiton hallituksen nimeämä lautakunta.

Palkintolautakunta pyytää perusteltuja ehdotuksia Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaksi 15.3.2024 mennessä tällä lomakkeella:

Ehdota palkinnonsaajaa

Palkintojen säännöt ja listat tähän mennessä palkituista löytyvät Palkinnot-sivulta.

Lisätietoa antaa palkintolautakunnan sihteeri, järjestösihteeri Katri Laakso, katri.laakso@safa.fi.

Hae sivustolta: