AW2-Arkkitehdit Oy voittoon Viirinlaakson kutsukilpailussa

Klaukkala kasvaa Nurmijärven taajamista nopeimmin. Asukasluku on nyt yli 15 000 ja vuonna 2020 sen on arvioitu olevan 20 000 – 25 000. Klaukkalaan muuttaa asukkaita ennen kaikkea muualta pääkaupunkiseudulta, mutta työpaikkaomavaraisuus on melko matala. Maaseututaajama puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta houkuttelee etenkin lapsiperheitä. Väestönlisäysten ja läpikulkuliikenteen kasvattamat liikennemäärät tuottavat ongelmia.

Nurmijärven kunta järjesti suppean kutsukilpailun Viirinlaakson alueen suunnittelusta. Kilpailuun kutsuttiin viisi toimistoa: Arkkitehdit LSV Oy, Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy, Lehtonen Peltonen Valkama Oy, AW2-Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Huttunen - Lipasti - Pakkanen Oy.

Kilpailu tuotti viisi toisistaan poikkeavaa ehdotusta, joissa oli ansiokkaasti tutkittu erilaisilla lähestymistavoilla alueen kehittämistä. Kilpailu täytti erinomaisesti järjestäjän asettamat tavoitteet löytää erilaisia, laadukkaita ideoita Klaukkalan kehittämiseksi.

Kilpailun voittajaksi valittiin ehdotus ”Asemalta kirkolle” tekijöinä AW2-arkkitehdit Oy: Matti Anttila, arkkitehti SAFA, DESA, Kyösti Meinilä, arkkitehti SAFA ja arkkitehti Agu Külm, avustajinaan arkkitehti SAFA Kati Kleimola ja arkkitehtiylioppilas Pekka Toikkanen.

Ehdotuksesta todettiin muun muassa seuraavaa: ”Asemalta kirkolle muodostaa lineaarisen rajauksen radan suuntaan ja sijoittaa rakentamisen laakson pohjalle. Yhteydet kaupunkirakenteeseen ovat luontevia ja ajatus Klaukkalan kirkon kytkemisestä uuteen kaupunkirakenteeseen on hyvä. Olemassa olevan taajamarakenteen kehittämistä on tutkittu toteutuskelpoisella tavalla."

Lue lisää:
www.aw2.fi

Voittanut ehdotus "Asemalta kirkolle", AW2-arkkitehdit Oy

Julkaistu 14.3.2011

Takaisin