Arkkitehtiopiskelijat rakentavat Kalevalakehto-installaation Seurasaareen elokuussa

Amerikkalais-suomalainen arkkitehtiopiskelijaryhmä suunnitteli Kalevalan inspiroimana rakennuksen, joka nousee yhdeksän päivän aikana Seurasaaren eteläkärkeen 16.–26.8.2010. Installaation nimeksi tulee Kalevalakehto.

Amerikkalainen arkkitehti Travis Price vieraili Suomessa Helsingin kaupungin kutsusta keväällä 2009. Vierailunsa aikana hän sai idean Kalevala-henkiselle Spirit of Place / Spirit of Design-hankkeelle. Travis Price kokosi syksyn 2009 aikana arkkitehti- ja muotoiluopiskelijoiden ryhmän eri puolilta Yhdysvaltoja ja sekä Aalto-yliopistosta. Yhdysvalloista rakennusryhmään kuuluu 23 ja Suomesta 8 opiskelijaa.

Spirit of Place / Spirit of Design -hankkeiden tavoite on luoda valitun ympäristön henkeen sopivia rakennuksia, joiden luomisprosessi on osa arkkitehtiopiskelijoiden koulutusta. Seurasaareen tehtävän rakennuksen teemat löytyivät Kalevalasta: maailman synty, sampo ja Väinämöinen.

Spirit of Place / Spirit of Place on Travis Pricen perustama voittoa tavoittelematon järjestö, joka on hankkinut Kalevalakehto-hankkeen rahoituksen Yhdysvalloista ja suomalaisilta sponsoreilta. Myös Helsingin kaupunki ja Suomen kulttuurirahasto tukevat hanketta. Kevytrakenteinen installaatio jää valmistuttuaan Helsingin kaupungin omistukseen. Se on saanut väliaikaisen sijoitusluvan Seurasaareen 31.12.2010 asti.

Travis Price on toteuttanut vastaavanlaisia rakennushankkeita eri puolilla maailmaa (Yhdysvallat, Kanada, Italia, Nepal, Peru, Irlanti). Suunnitelma on jatkoa Helsingin kaupungin esittäytymiselle Washingtonissa toukokuussa 2009, jolloin kaupunki ja Suomen suurlähetystö järjestivät MyHelsinki-näyttelyn lähetystön tiloissa.

Lisätietoa:
http://www.spiritofplace-design.com

Julkaistu 21.6.2010

Takaisin