Akavan uusi ilme yhdistää perinteitä ja muutosta

Tiedote 29.5.2013

– Logomme muuttuu täysin edellisestä, mutta palaa alkuperäisille juurilleen. Haluamme uudella ilmeellämme viestiä tavoitteitamme, joiden mukaan Akava on nykyaikainen ja aktiivinen vaikuttaja sekä aloitteellinen uudistaja. Uusi logo muistuttaa siitä, että uudistumisen ohella akavalaiset jatkavat perinteitään asiantuntijoina ja vastuunkantajina, kuvailee viestintäjohtaja Marjo Ollikainen.

Logon ja visuaalisen ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelutoimisto Nimiö, jossa työn ovat tehneet graafiset muotoilijat Annukka Saikkonen ja Matti Uronen. Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle Akavan liittojen jäsenistä. Yhteinen merkki ja vahva värinkäyttö sitovat yhteen Akavan, Akavan opiskelijat ja Akavan julkaisumateriaalin.

– Meille tuli yllätyksenä, kuinka arkisten asioiden eteen Akavassa tehdään töitä. Samaa suoraviivaisuutta halusimme ilmeeseen: se on konstailematon ja helposti lähestyttävä. Nostimme ilmeen keskiöön Akavan tavoitteet, jotka tuodaan esiin selkeällä ja vahvalla typografialla. Ilme on suunniteltu elämään ajassa, eikä sitä tarvitse uusia kokonaan parin vuoden kuluttua, Annukka Saikkonen sanoo.

Akava ottaa käyttöön uuden pääviestin, jota käytetään muun muassa kirjekuorissa ja rollupeissa.

– Viestimme ”Hyvä arki on tehtävä” kertoo kahdesta asiasta. Siitä, että akavalaiset ovat tulevaisuuden rakentajia, jotka ottavat vastaan tärkeän ja haastavan tehtävän. Lisäksi Akava pyrkii tekemään suomalaisten arjesta vielä paremman opiskelussa, työssä, perheen kanssa ja vapaa-ajalla, Ollikainen kertoo.

Osana ilmeuudistusta julkaistaan uusi Akavan verkkopalvelu, ja Akavalainen-lehti ilmestyy jatkossa verkkolehtenä osana Akavan verkkopalvelua. Yhteistyökumppanina verkkopalvelun kehittämisessä ja toteuttamisessa toimii yhä Poutapilvi Web Design, joka on myös suunnitellut sivuston ulkoasun.

Lataa Akavan ja Akavan opiskelijoiden uudet logot sekä graafinen ohjeistus osoitteesta: http://www.akava.fi/graafinen_ohje
Akavan verkkopalvelu on osoitteessa http://www.akava.fi
Akavalainen-lehti on osoitteessa: http://www.akavalainen.fi

Julkaistu 29.5.2013

Takaisin