VIII Kaupunkisuunnitteluseminaari – KAUPUNKIA TEKEILLÄ

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Kaupunkisuunnitteluseminaari keskittyy tänä vuonna esittelemään kaupunkisuunnittelun hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja, niin ulkomailta kuin kotimaasta. Tikkurilan Tiedekeskus Heurekassa keskiviikkona 28.10. järjestettävän KAUPUNKIA TEKEILLÄ -seminaarin avaa europarlamentaarikko Satu Hassi.

Ulkomaisista kaupunkisuunnitteluhankkeista suuren mittakaavan esimerkin tuovat mm. arkkitehti Taru Niskanen ja professori Pentti Murole (WSP Finland Oy): heidän esityksensä käsittelee massiivista Amma Development Corridor – hanketta Jordaniassa. VTT Sampo Ruoppila esittelee Tallinnan kaupunkisuunnittelun ja asuntorakentamisen erityispiirteitä.

Kotimaisista – tekeillä olevista ja valmiista – hankkeista esitellään mm. Marja-Vantaan, Suurpellon ja Östersundomin projektit. Taiteilijapuheenvuoro on Viivi ja Wagner – sarjakuvahahmojen luojalla, sarjakuvataiteilija Juba Tuomolalla.

Kaupunkisuunnitteluseminaarista on muodostunut perinteikäs keskusteluareena kaupunkisuunnittelun asiantuntijoille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto (SAFA), Suomen Kaavoitusinsinöörien yhdistys (SKI), Suomen Maisema-arkkitehtiliitto (MARK), Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry (RIA) sekä Suomen Suunnittelumaantieteilijöiden liitto (SUM).


Julkaistu 28.10.2009

Takaisin