Vaasan Palosaaren kutsukilpailu on ratkennut

Vaasan kaupunki järjesti Palosaaren salmen alueen suunnittelusta ideakilpailun. Kutsukilpailun tavoitteena oli löytää alueelle asemakaavatyön pohjaksi korkeatasoinen maankäyttöratkaisu, joilla suunnittelualueen maankäyttöä ja
kaupunkikuvaa voidaan kehittää osaksi alueen aktiivista kaupunkiympäristöä.

Palosaaren salmen alueen rantavyöhyke Vaasan yliopistolta Varisselän puistoon sekä Mansikkasaari ovat osa valtakunnallisesti merkittävää kaupungin rantavyöhykettä, jonka tulevalta käytöltä kaikki vaasalaiset odottavat paljon.

Kilpailuun osallistuu viisi suunnittelutoimistoa: Arkkitehtuuritoimisto Käpy ja Simo Paavilainen Oy, Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy, Arkkitehtitoimisto Aitoaho & Viljanen, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy ja Eriksson Arkkitehdit Oy. Kilpailun käynnistymisen jälkeen Sinun Vaasa -sivustolla on voinut antaa kilpailijoille omia ideoita ja palautetta alueen tulevasta käytöstä. Kilpailuohjelman mukaan osallistujien tulee perustella ratkaisujaan myös näiden kommenttien perusteella.

Palkintolautakunta asetti yksimielisesti kilpailussa ensimmäiselle sijalle ehdotuksen ”Mansikka ja Variksenjalka”, tekijöinä professori, arkkitehti SAFA Simo Paavilainen ja arkkitehti SAFA Käpy Paavilainen, Arkkitehtuuritoimisto Käpy ja Simo Paavilainen Oy:stä. Avustajina toimivat arkkitehtiopiskelija Toni Laurila sekä arkkitehdit Ari Ahonen ja Kristo Vesikansa. Asiantuntijana toimi maisema-arkkitehti Elina Weckman LOCI maisema-arkkitehdit Oy:stä.

Palkintolautakunta katsoi, ehdotuksen luovan kaupunkirakenteellisen kokonaisuuden, jossa kilpailualueen sijainti suhteessa kaupungin keskustaan on hyvin ymmärretty. Palosaareen on tehty sopivan täsmällisesti määriteltyä uutta kaupunkiympäristöä. Osaratkaisut täydentävät luontevasti kokonaisuutta samalla kun ne muodostavat mielenkiintoisia pienempiä aluekokonaisuuksia. Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen.

Vaasan Palosaaren salmen kilpailun voittanut ehdotus "mansikka ja Variksenjalka", Arkkitehtuuritoimi

www.ark-paavilainen.fi
Katso arvostelu ja ehdotusten kuvat täältä:Julkaistu 3.11.2011

Takaisin