Tampereen Rakennustietopalkinto 2011 julkisivuremonttikohteelle Kalevaan

Rakennustietosäätiö RTS:n hallituksen perustama alueellinen Rakennustietopalkinto myönnetään vuosittain yksityiselle henkilölle tai työryhmälle, joka on Tampereen Rakennustiedon toimialueella erityisesti edistänyt hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa tietoa tuottamalla, jakamalla tai sitä hyväksi käyttämällä.

RTS:n nimittämä palkintolautakunta päätti jakaa vuoden 2011 Tampereen Rakennustietopalkinnon kohteelle:

As.Oy. Ilmarinkatu 21, 23 ja 25

Palkintoperusteluissa todetaan että:

Tampereen Kaleva on yksi maamme edustavimmista jälleenrakennuskauden aikana toteutetuista kaupunginosista. Se kuuluu Museoviraston nimeämiin ja valtioneuvoston vahvistamiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Monet alueen taloista ovat tulleet peruskorjausikään.

Kalevassa sijaitseva As.Oy. Ilmarinkatu 21, 23 ja 25 on osoittanut ennakkoluulottomuutta ja luovuutta valitessaan julkisivuremontin yhteydessä kolmeen taloonsa lämpimän punaisen värin. Se poikkeaa muista alueen taloista, mutta sopii silti saumattomasti ympäristöönsä.

Julkisivuremontit ovat taloyhtiöille kalliita ja raskaitakin projekteja. Tämä asunto-osakeyhtiö on hyvä esimerkkinä siitä, miten hyvällä suunnittelulla ja ripauksella rohkeutta voidaan kohottaa kokonaisen asuinalueen ilmettä. Yksittäistenkin taloyhtiöiden teoilla ja valinnoilla on siten myös yleisempää merkitystä.

Rakennustietosäätiö RTS on yksityinen säätiö, jonka taustana on koko Suomen rakennusala edustettuna edustajistossa 50 alan eri järjestön kautta.

Julkaistu 3.10.2011

Takaisin