Puinen paviljonki Helsinki-designpääkaupungin kohtauspaikaksi

Designpääkaupungin kohtauspaikka rakennetaan puusta Helsingin keskustaan, Suomen rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliselle tyhjälle tontille rakennetaan designpääkaupunkivuoden 2012 kohtauspaikka. Uuden paviljongin suunnittelussa haetaan ratkaisua, joka viestii puurakentamisen mahdollisuuksista designpääkaupungissa.

Paviljongin suunnittelusta vastaa Aalto-yliopisto ja puurakennusmateriaalit toimittaa UPM. Paviljongin ohjelma ja toiminta syntyvät designpääkaupungin, Designmuseon, Suomen rakennustaiteen museon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä.

– Rakennamme designpääkaupungille maamerkin, joka luo kahdesta museosta ja niiden välisestä tyhjästä tontista kiinnostavan kokonaisuuden. Haluamme myös muistuttaa muotoilulle ja arkkitehtuurille omistetun museorakennuksen tarpeesta Suomessa, sanoo designpääkaupunkivuoden johtaja Pekka Timonen.

Vapun 2012 jälkeen avautuvassa paviljongissa järjestetään monenlaista ohjelmaa -workshopeja, kansainvälisiä ja kotimaisia huippupuheenvuoroja, kommentteja designpääkaupungin muuhun ohjelmistoon, päivätansseja, elokuvanäytöksiä, designkirpputoreja ja piknik-tapahtumia.

– UPM haluaa olla mukana tekemässä uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista rakennettavaa paviljonkia, josta tulee koko designpääkaupungin symboli ja keskeinen kohtaamispaikka, sanoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.

Paviljongin suunnittelukilpailun voittaja selviää toukokuun lopussa.

Julkaistu 18.5.2011

Takaisin