ACE:n yleiskokous Helsingissä

ACE on eurooppalaisten arkkitehtiliittojen yhteenliittymä, johon kuuluu 45 jäsenliiton kautta lähes puoli miljoonaa eurooppalaista arkkitehtia. Ylimpänä päättävänä elimenä toimii kaksi kertaa vuodessa järjestettävä yleiskokous, jonka puheenjohtajana kaudella 2008–2010 toimii professori, arkkitehti Juhani Katainen. Katainen on toiminut kansainvälisissä tehtävissä muun muassa EU:n arkkitehtikoulutuksen neuvoa antavan komitean jäsenenä ja keskeisenä vaikuttajana Euroopan arkkitehtikoulujen yhteistyössä.

- Liiton päätehtävänä on vaikuttaa arkkitehteja, arkkitehtuuripolitiikkaa ja rakennettua ympäristöä koskeviin päätöksiin. ACE seuraa ja pyrkii vaikuttamaan mm. alan lainsäädäntöön ja ammatin harjoittamiseen EU:n tasolla. SAFAlla on ilo olla järjestämässä ensimmäistä kertaa yleiskokousta Helsingissä, Juhani Katainen kertoo.

Valtaosa kokousvieraista osallistuu myös seuraavana päivänä järjestettävään COMMUNICATIONS -arkkitehtuuriseminaariin. Kyseessä on perinteinen Arkkitehtipäivät, joka tänä vuonna järjestetään poikkeuksellisesti yksipäiväisenä, englanninkielisenä tapahtumana.

Julkaistu 23.4.2009

Takaisin