La 14.4. ohjelma ja ekskursiot

Muotoja ja puolia -paneelikeskustelu klo 10-12

Teatteri Rio, hallituskatu 11

Lauantain ohjelma käynnistyy Muotoja ja Puolia -paneelikeskustelulla julkisesta rakentamisesta, laadusta, paikan merkityksestä, ehkä kanikopeistakin. Paneeli on avoin kaikille. Paneelin moderoijana toimii Johanna Palomäki, ja panelisteina Petri Sirviö (BusinessOulu, luovat alat), Eljas Kauppila (Lehto Asunnot), Jenni Pitko (kaupunginhallituksen 1.vpj, arkkitehti), Henna Helander (SAFAn pj, arkkitehti) ja Jari Heikkilä (kapunginarkkitehti, Rakennusvalvonta, Oulu).

Paneelin aikana järjestetään myös arkkitehtuurikasvattajien työpaja lapsille ja nuorille (lisätietoa tulossa).

Iltapäivällä on vaihtoehtoista ohjelmaa: kolme ekskursiota sekä Ark-lehden ja O-SAFAn keskustelu arkkitehtuurista ja julkaisuista.

Ilmoittautuminen La-ohjelmaan

Uusi Arkkitehtuuri / Media / Maailma -keskustelu klo 13

Akvaario-kaupunkitila

Media on läsnä lähes kaikessa kommunikaatiossamme, työssä, vapaa-ajalla ja maailmassa yleensäkin. Arkkitehtuuri myös osaltaan kelluu samassa sisältöjen meressä. Mikä on arkkitehtuurin suhde esimerkiksi streamaukseen, podcasteihin, peleihin tai sosiaaliseen mediaan? Jakautuvatko eri sukupolvet yhä enemmän erilaisten medioiden kuluttajina — ja arkkitehtuurista keskustelijoina? Jos tulevaisuudessa arkkitehtuurista puhutaan, kerrotaan, kuullaan eri tavalla, niin mitä se merkitsee arkkitehtuurille? Luvassa keskustelua median roolista, muutoksista ja mahdollisuuksista.

Keskustelusta tuotetaan O-SAFAN ja ARKin yhteisen podcast-projektin jakso!

Excursiot klo 13

Lähto kaupungintalon edestä

HUOM. Ekskursioiden osallistujamäärä on rajoitettu ja niille on ilmoittauduttava erikseen!

EXCU 1: DOCOMOMO
DOCOMOMO kohteet Oulussa
Ekskursio tutustuttaa merkittäviin modernin arkkitehtuurin kohteisiin Oulussa. Tuore DOCOMOMO-valikoima esitellään uusissa arkkitehtiosaston tiloissa Linnanmaan yliopistokampuksella, lisäksi kohteissa käydään kiertoajelulla: Karjasilta, Huttusen SOK, Koskikeskus/voimalaitosrakentaminen, Linnanmaa/Oulun yliopisto (jossa kahvitauko ja tietoa DOCOMOMOsta). Lopuksi Oulunsalon kunnantalolle ja lentokentän kautta keskustaan.

Excu päättyy klo 16 lentokentälle, josta paluu rautatieaseman kautta keskustaan.

EXCU 2: Oulusa koulusa, koulusuunnittelun uudet tuulet Oulussa
Koulukaupunkina tunnettuun Ouluun perustettiin ensimmäinen koulu viimeistään vuonna 1612. Triviaalikoulun penkiltä on pitkä matka tietoyhteiskunnan oppimisympäristöihin. Koulurakennuksiin suuntaavalla ekskursiolla tutustutaan Ouluun rakennettuihin uusiin koulurakennuksiin, joissa on toteutettu tulevaisuuden koulun oppimisympäristöjä: Kastellin monitoimitalo, Hiukkavaaran monitoimitalo ja Niemenrannan koulu.
Excu päättyy klo 15.45 lentokentälle, josta paluu rautatieaseman kautta keskustaan.

EXCU 3: Pudasjärven hirsiexcu
Tutustumme Pudasjärven Hirsikampukseen ja hirsikirkkoon.
Matkan oppaana Moderni hirsikaupunki -hankkeen projektipäällikkö
Aila Ryhänen.
Excu päättyy klo 17.40 rautatieasemalle
Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään