Hesa-SAFAn kevätretki 100-vuotiaaseen Vanajanlinnaan

11 toukokuun, 2024
11:00 - 19:00

Kevätretki 100-vuotiaaseen Vanajanlinnaan
Lauantaina 11.05.2024 klo 11 – noin klo 19

Arkkitehti Sigurd Frosteruksen alun perin tohtori Carl Wilhelm Rosenlewille ja tämän puolisolle Märthalle suunnittelema kartano, nykyiseltä nimeltään Vanajanlinna, juhlii satavuotista taivaltaan.

Helsingin ja Uudenmaan arkkitehdit järjestävät jäsenilleen ja näiden seuralaisille keväisen retken merkittävänä kartanona tunnettuun ja kerrassaan kirjavan historian kokeneeseen paikkaan. Vanajanlinna puistoineen sijaitsee Hämeenlinnan lähellä Katumajärven rannalla.

Lähtö tapahtuu bussilla Rautatientorin Mikonkadun reunalta, paluu samaan paikkaan. Perillä tapaamme Vanajanlinnan edustajia ja oppaanamme on taitelija, muotoilija sekä nuorena myös arkkitehdin uraa vakavasti harkinnut Markku Piri. Hän on ollut myös tärkeänä aloitteentekijänä vastikään ilmestyneelle teokselle Vanajanlinna 1924-2024.

Kevätretken yhteydessä syömme lounaan. Ravintolan keittiön kanssa olemme sopineet 30 euron menun, joka käsittää pää- ja jälkiruoan/kahvin. Lounas maksetaan paikan päällä, ja varausten vuoksi haluamme sitovan tiedon ruokatoivomuksineen. Peruutus tulee ilmoittaa vuorokautta ennen.  Mikäli haluaa kasvisvaihtoehdon tai vastaavan, pyydämme erikoistoivomuksen, jotta keittiö osaa varautua: maissikanan rintaa, parsaa, artisokkapyree, tumma tomaatti-rosmariinikastike, pannacottaa marjojen kera

Perillä on sään salliessa aikaa ja mahdollisuus viihtyä kartanon puistossa ja ottaa vaikkapa luonnoslehtiö mukaan.

Osallistuminen

Vanajanlinna-ekskursio on tarkoitettu Helsingin ja Uudenmaan arkkitehdeille (arkkitehdit ja opiskeliljajäsenet).

Edestakaisen bussimatkan hinta on 20 euroa, opiskelijoilta ja lomautetuilta / työttömiltä 10 euroa. Mukaan kannattaa tulla erityisesti siksikin, että paikalle on hankala päästä julkisilla kulkuneuvoilla. Vanajanlinna-kirjan voivat ekskursion osallistujat tilata itselleen ns. asevelihintaan, joka on 30 euroa.

Ilmoittautumiset yhteystietoineen viimeistään perjantaina 3.5.2024 sähköpostiosoitteeseen hesasafa@safa.fi

Tiedustelut: Johtokunnan edustaja, arkkitehti SAFA Tarja Nurmi

Hae sivustolta: