Verstas Arkkitehdit voitti Lamminrahkan koulun kilpailun

Kangasalan ja Tampereen järjestämässä yleisessä kilpailussa suunniteltiin koulukeskusta uuteen kaupunginosaan.

Lamminrahkan koulukeskus, 1. palkinto Kerkkä, Verstas Arkkitehdit Oy

Lamminrahkan koulukeskuksesta haluttiin koko uuden alueen kohtaamispaikka, joka on avoinna aamusta iltamyöhälle. Kilpailun voittajaksi valittiin Verstas Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Kerkkä”.

Palkintolautakunnan mukaan voittaja onnistui parhaiten luomaan koulurakennuksesta kokonaisuuden, joka kehittää Kyläpuunaukiota virikkeellisenä kaupunkiympäristönä ja korostaa sen asemaa uuden kaupunginosan keskeisenä julkisena tilana. Liittymä kaupunkirakenteeseen on samalla monumentaalinen ja helposti lähestyttävä. Jylhästi nouseva umpinainen tiilimassa tuo aukiolle näyttävyyttä ja lasisena avautuva aula kutsuvuutta.

Toisen palkinnon sai Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ”Mettä”. Petri Piirran ehdotus ”Nelikko” sai kolmannen palkinnon ja ehdotus ”Kierre” lunastettiin. Myös Antti Keskisen, Lilja Mustilan, Marcus Kujalan ja Samuli Summasen ehdotus ”Opinrattaat” lunastettiin. Kunniamaininnat saivat Arkkitehdit NRT Oy:n ehdotus ”Pääsky”, Arkkitehtistudio M10:n ”Lamminrahkala” ja Collaboratorio Oy:n ”Liitää oravien kanssa”.

Katso tekijätiedot ja arvostelupöytäkirja kilpailukalenterista.

Lamminrahkan koulukeskus, 1. palkinto Kerkkä, Verstas Arkkitehdit Oy
Lamminrahkan koulukeskus, 2. palkinto Mettä, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy
Lamminrahkan koulukeskus, 3. palkinto Nelikko, Petri Piirta

 

 

Hae sivustolta: