Uuden Lagmansgårdenin koulukodin kutsukilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Senaatti-kiinteistöjen järjestämän uuden Lagmansgårdenin koulukodin suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Ihop”.

Lagmansgårdenin koulukoti, voittajaehdotus Ihop, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Arvostelulautakunnan mukaan voittanut ehdotus edustaa hillittyä ja ajatonta, korkealuokkaista arkkitehtuuria, joka on sidottu upeasti paikkaansa. Ehdotuksessa on käytetty paljon puuta ja lasia.  Arvostelussa painottuivat tilojen toiminnallisuus, kodinomaisuus ja turvallisuus ja lisäksi arvioitiin tilojen tunnelmia ja terapeuttisuutta.

Uusi Lagmansgårdenin koulukoti suunnitellaan Pietarsaareen, noin 5 km etäisyydelle keskustasta.  Nykyinen Lagmansgårdenin koulukoti sijaitsee Pännäisissä Pedersören kunnassa Pohjanmaalla. Käytössä olevista tiloista on päätetty luopua, koska tilat ja niiden kunto eivät vastaa nykyisiä lastensuojelutoiminnan vaatimuksia.

Koulukodin suunnittelun tuli pohjautua Senaatti-kiinteistöjen ja Valtion koulukotien laatimaan toiminta- ja toimitilakonseptiin, joka tukee valtion viiden koulukodin toiminnan kehittämistä ja ohjaa toimitilahankkeita vaikuttavuuden ja asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Rakennuksien piti olla pääosin puurakenteisia. Tavoitteena on energiatehokas ja elinkaaren hiilijalanjäljeltä optimoitu rakennus.

Katso tekijätiedot ja arvostelupöytäkirja kilpailukalenterista.

Lagmansgårdenin koulukoti, voittajaehdotus Ihop, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy
Lagmansgårdenin koulukoti, voittajaehdotus Ihop, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Hae sivustolta: