Töölöntorin yleinen kilpailu on ratkennut

Helsingin kaupungin järjestämän kilpailun on voittanut Arkkitehtitoimisto Konkret Oy.

Töölöntori, 1. palkinto Two to One, Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

Töölöntori on keskeinen Etu- ja Taka-Töölön kaupunginosien identiteetin tekijä ja se on säilynyt lähes muuttumattomana 1930-luvulta lähtien. Maanalaisen pisararadan asema on suunnitelmissa sijoitettu torille. Kilpailulla haluttiin löytää ratkaisuja Töölöntorin toiminnalliseen kehitykseen ja elinkeinotoimintojen parantamiseksi. Imagon ja identiteetin luomisen onnistuminen olivatkin tärkeimpiä arvosteluperusteita.

Voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:n ehdotus ”Two to one”, joka palkintolautakunnan mukaan osoitti syvällistä ymmärrystä torin toiminnallisuudesta, paikan ominaispiirteistä ja aukiosuunnittelun olennaisista asioista. Työn johtava idea on yhdistää aukio tilana ja monipuolistaa sen käyttö. Tori on suunniteltu tarkasti ja hienovaraisesti maastonkorkojen mukaan.

Toisen palkinnon sai Anssi Lauttian ehdotus ”La Ritournelle” ja kolmannen Ilkka Törmän ja Otto Aution ”Ryijy”. Kunniamaininnan sai kolme ehdotusta: Veera Tolvasen ”Töölön kerä”, Jaakko Heikkilän ja Katariina Heikkilän ”Dolce Piazza” ja Arkkitehtitoimisto OPUS Oy:n ”Töölön kaste”.

Katso tekijätiedot ja arvostelupöytäkirja kilpailukalenterista.

Töölöntori, 1. palkinto Two to One, Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

 

Töölöntori, 2. palkinto La Ritournelle, Anssi Lauttia

 

Töölöntori, 3. palkinto Ryijy, Ilkka Törmä ja Otto Autio

 

Hae sivustolta: