Schauman Arkkitehdit ja Puurakentajat Group voittivat laatukilpailun Oulun asuntomessujen kerrostalosta

Oulun asuntomessuille haettiin laatukilpailulla suunnitelmaa ja toteuttajaa puurakenteiselle kerrostalolle. Kilpailun voittivat Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy ja Puurakentajat Group Oy ehdotuksellaan Puukruunu.

Oulun varikontornin kilpailu, voittajaehdotus Puukruunu / Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy ja Puurakentajat Group Oy

Oulun kaupungin, Asuntomessujen ja Ympäristöministeriön yhteistyössä järjestämä kilpailu oli suunnattu suunnittelijoiden ja rakentajien muodostamille monialaisille työryhmille. Kilpailuun saapui vain yksi ehdotus, jonka tuomaristo totesi täyttävän kilpailun tavoitteet kiitettävästi. 

Tuomariston mukaan rakennuksen massa on sovitettu ympäristöön onnistuneesti. Torni muodostaa tunnistettavan ja paikan ominaispiirteitä korostavan maamerkin. Erityisesti tuomaristo kiitteli sitä, että rakennus oli jaettu kahteen erilaiseen osaan, joita yhdistää julkisivun mittakaavaa pehmentävä käsittelytapa. Myös asuntosuunnittelua kehuttiin ansiokkaaksi.

Tuomaristo suositti yksimielisesti jatkokehittämisen käynnistämistä yhdessä voittaneen työn tekijöiden kanssa. Ehdotus tulee toteutuessaan muodostamaan Suomessa ainutlaatuisen 16-kerroksisen puurakennuksen.

Tutustu arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

 

Hae sivustolta: