Oulun Varikon tornin puukerrostalo, suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

Sisäänjättö: 17.10.2022

Kuvat Hartaanselänrannan yleissuunnitelma 2020, Muuan Oy + Nomaji maisema-arkkitehdit oy
29.4.–17.10.2022

Oulun kaupunki järjestää Varikon tornin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun yhteistyössä SAFAn kanssa. Kilpailun tarkoituksena on löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen suunnitteluratkaisu, suunnittelija ja toteuttaja Hartaanrannan asemakaavan korttelin 120 tontille 6 osoitetulle 16-kerroksiselle rakennukselle, joka tulee olemaan Oulun Asuntomessujen 2025 maamerkki ja yksi messukohteista.

Kilpailun avulla on tarkoitus löytää suunnitelma & suunnittelija(t) sekä toteuttaja teknisesti haastavaan edellyttävään puukerrostalokohteeseen. YM:n tukeman puurakennushankkeen tavoitteena on edistää puuarkkitehtuuria korkean rakentamisen kilpailukykytekijänä ja tuodaan esiin vaativan kohteen suunnittelun ongelmakohtia ja niiden ratkaisuja. Kilpailun avulla suomalaisen teollisen puukerrostalorakentamisen on tarkoitus saada maanlaajuista ja jopa kansainvälistä näkyvyyttä.

Varikon tornin kilpailutehtävän esittelytilaisuus järjestetään Teams:ssä torstaina 19.5.2022, kello 10–11. Webinaarissa osallistujilla on mahdollisuus kysyä sekä tehtävää koskevia että teknisluonteisia kysymyksiä. Teknisluonteisiin kysymyksiin vastataan webinaarissa, muut kysymykset kirjataan ylös ja arviointilautakunta vastaa niihin 31.5., kello 16 mennessä. Liity tilaisuuteen tästä linkistä.

Hankintailmoitukseen
Oulun Puukerrostalokilpailu – Kilpailuohjelma

Lisää kilpailuja

Kaikki kilpailut

Hae sivustolta:

X