Opus ja Simon Mahringer voittivat Kankaan Suvannon yleisen kilpailun

Jyväskylän Kankaan Suvannon yleisen kilpailun voittajaksi on valittu Arkkitehtitoimisto Opuksen ja Simon Mahringerin ehdotus Rantakivet. Sama työryhmä sai myös lunastuksen ja kunniamaininnan.

Kankaan Suvanto, 1. palkinto "Rantakivet" / Arkkitehtitoimisto Opus & Simon Mahringer

Jyväskylässä järjestettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu Kankaan pohjoisosan asuinalueen suunnittelusta. Tuomariston mukaan osallistujat olivat sisäistäneet hienosti tavoitteet yhteisöllisen, lämminhenkisen ja jalankulkupainotteisen Kankaan tunnelmasta. Monesta ehdotuksesta välittyi visio viihtyisästä, virikkeellisestä ja kestävästä kaupunkirakenteesta.

Voittajaksi valittiin ehdotus Rantakivet. Raikkaassa suunnitelmassa kaksi epäsäännöllisen muotoista umpikorttelia on sovitettu lähiympäristöön onnistuneesti ja kortteleiden polveileva massoittelu muodostaa monipuolisia ulkotiloja. Kokonaisuutena korttelit luovat yllättävän ja uudenlaisen, mutta samalla luontevan jatkeen Kankaan olemassa olevalle korttelirakenteelle.

Voittajaehdotuksen teki Arkkitehtitoimisto OPUS Oy:n ja Simon Mahringerin työryhmä, johon kuuluivat Matias Kotilainen, Simon Mahringer, Tuomas Martinsaari, Paul Thynell sekä avustajat Fanni Kangasniemi ja Heljä Nieminen.

Työryhmä paljastui myös lunastuksen saaneen ehdotuksen Tokka ja kunniamaininnan ansainneen ehdotuksen Puistossa tekijöiksi.

“Kilpailu oli todella kiinnostava ja se oli ratkaistavissa monella eri tavalla. Niinpä päädyimme tekemään useamman ehdotuksen eri lähtökohdista”, kertoo Tuomas Martinsaari Arkkitehtitoimisto Opuksesta.

Martinsaaren mukaan ensimmäiseksi tulleen ehdotuksen lähtökohta oli selkeän urbaani kaupunkirakenne. Erityisen onnistuneena työryhmä piti suunnitelman ulkotilojen sarjaa. Ehdotuksessa on täysin julkisia puistoja, puolijulkisia korttelipihoja ja yksityisiä kattopuutarhoja ja parvekkeita.

“Kankaan alueen kehittäminen kilpailujen pohjalta on erittäin hienoa ja arvostettavaa! Se antaa hyvät edellytykset viihtyisän, mielenkiintoisen ja korkeatasoisen kaupunginosan toteutumiselle,” Martinsaari toteaa.

Toisen palkinnon saivat OOPEAA Office for Peripheral Architecture ja tmi Otto Samuli Heinonen ehdotuksellaan Nila. Kolmannen palkinnon Kump Arkkitehdit ja Annina Ruuhilahti ehdotuksella Jatkumo.

Katso tekijätiedot ja tutustu arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

Kankaan Suvanto, 1. palkinto ”Rantakivet” / Arkkitehtitoimisto Opus & Simon Mahringer

 

Kankaan Suvanto, 1. palkinto ”Rantakivet” / Arkkitehtitoimisto Opus & Simon Mahringer

Hae sivustolta: