Muuan ja Nomaji voittivat Hartaanselänrannassa

Oulun Hartaanselänrannan laajan kutsukilpailun on voittanut Muuan Oy ja Nomaji-maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ”Hoijakka”.

Hartaanselänrannan kutsukilpailu, voittajaehdotus Hoijakka, Muuan Oy & Nomaji maisema-arkkitehdit Oy
Hartaanselänrannan kutsukilpailu, voittajaehdotus Hoijakka, Muuan Oy & Nomaji maisema-arkkitehdit Oy

Idearikkaassa ja yksityiskohdissaan pitkälle tutkitussa ehdotuksessa Hartaanselänrannan kaupunginosan muodostivat neljä eriluonteista aluetta Varikon vanhoihin tiilirakennuksiin kytkeytyvän selkämuurin suojaan. Korkeatasoinen kaupunkikuva ja puu- ja tiiliarkkitehtuuri luovat yhdessä vanhojen rakennusten ja huviloiden kanssa lämpimän ja rouhean tunnelman. Asuinrakentaminen on tuotu rohkeasti rantavyöhykkeelle. Rakenteellisesti käsitellyn rannan osuus on napakka ja sijoitettu oikein. Muuten rannat on säilytetty puistomaisena ja luonnontilaisena. Palkintolautakunta arvosti erityisesti Hartaanselänrannan puolta ja Varikon aluetta, jolle syntyy keskeisin julkinen tila maamerkkitorneineen.

Kunniamaininnan sai Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy yhdessä WSP Finland Oy:n kanssa ehdotuksella ”Pietarin kalansaalis”. Ehdotusta kiiteltiin onnistuneesta Hietasaaren puolen suunnittelusta.

Hartaanselänrannan ideakilpailun järjestivät Oulun kaupunki, Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Suomen arkkitehtiliitto SAFA. Ideakilpailussa esitettyjä ratkaisuja käytetään pohjana alueen asemakaavan laatimiselle. Vuoden 2025 Asuntomessut sijoittuvat Hartaanselänrannan alueelle ja ne esittelevät tulevaisuuden kaupunkiasumisen mahdollisuuksia.

Lisätietoja kilpailusivuilla.

 

Hae sivustolta: