Kemin keskustan opiskelijakilpailun voitti Anni Saviaro Oulun yliopistosta

Keskustan kehittämisestä järjestetyn kilpailun tavoitteena oli löytää ratkaisu, joka tukee toiminnallisesti rikkaan ja elävän kaupunkiympäristön muodostumista, ja huomioida niin asumisen, matkailun kuin palvelujen kehittymisnäkymät.

Kemin keskusta, 1. palkinto "Palokujat" Anni Saviaro

Kemin kehittyvän keskustan halutaan edistävän yhteisöllisyyttä ja edesauttaa paikallisten ja matkailijoiden kohtaamisia luomalla erilaisia oleskeluun soveltuvia ympärivuotisia sisä- ja ulkotiloja. Asumisen osalta erityistavoitteena oli löytää keinoja ikääntyvien ihmisten sekä lapsiperheiden houkuttelemiseksi keskustaan. Kilpailuun saatiin 24 työtä, joista 21 otettiin arvosteluun mukaan. Tuomaristo kuvailee ehdotusten tasoa korkeaksi ja töitä opiskelijakilpailulle luonteenomaisesti värikkäiksi.

Voittajaksi valittiin Anni Saviaron ehdotus ”Palokujat”. Työn empirekaupungista kumpuavat, toteuttamiskelpoiset ideat ja Kemin kokoiseen kaupunkiin sopivat konstit elävän kaupunkikeskustan luomiseksi nostivat sen ykköseksi. Toinen palkinto jaettiin kahden ehdotuksen kesken: 2. palkinnon saivat Essi Nisosen ja Joona Lukkan ”Esirippu” ja Kaisla Rahkolan, Joona Heikkilän ja Ella Kairan ”Suma”. ”Esirippu” sai kiitosta sen arkkitehtonisesti korkeatasoisesta kokonaisotteesta sekä matkailijan käyttäjänäkökulman huomioimisesta. Ehdotus ”Suma” sisälsi kilpailun onnistuneimman torin, ansiokkaasti sijoitetun matkakeskuksen ja esitti idean puistosta asema-alueella.

Lunastuksen sai Emmy Hömpin, Joonas Mölsän ja Lasse Tikanmäen työ ”Uutta linjaa”, jossa oli liikenteellisesti ja toiminnallisesti erinomaisia ratkaisuja. Lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa, jotka saivat Mari Birlingin työ ”Naava”, Hannu Lahtisen ja Pyry Teperin ”Kullero” sekä Jens Regårdhin ”Bon voyage”.

Lue arvostelupöytäkirja kilpailukalenterista.

 

Kemin keskusta, 1. palkinto ”Palokujat” Anni Saviaro
Kemin keskusta, jaettu 2. palkinto ”Esirippu” Essi Nisonen ja Joona Lukka

 

Kemin keskusta, jaettu 2. palkinto ”Suma”, Ella Kaira, Kaisla Rahkola ja Joona Heikkilä

 

Kemin keskusta, lunastus ”Uutta linjaa”, Emmy Hömppi, Joonas Mölsä ja Lasse Tikkamäki

 

Kemin keskusta, kunniamaininta ”Bon Voyage”, Jens Rengårdh

 

Kemin keskusta, kunniamaininta ”Naava”, Mari Birling

 

Kemin keskusta, kunniamaininta ”Kullero”, Hannu Lahtinen ja Pyry Teperi

 

Hae sivustolta: