Katajanokan Silmun voitti Anttinen Oiva

Arkkitehtuurikutsukilpailun parhaaksi ehdotukseksi valittiin Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n ”Spring”.

Katajanokan Silmu, voittaja, Spring, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Kutsukilpailussa suunniteltiin uudisrakennusta Katajanokalle merenrantatontille. Rakennuksesta tulee ainakin Stora Enson pääkonttori ja hotelli. Tavoitteena oli puuarkkitehtuurin uusi lippulaiva. Katajanokan Laituri sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Katajanokalla meren rannalla. Merkittävään kulttuuriympäristöön sijoittuvaan rakennukseen tulee julkisia tiloja.

Tuomariston mukaan voittajaehdotus jatkaa kauniisti ja tasapainoisesti Esplanadilta Katajanokalle ulottuvien vaaleiden kaupunkitalojen rintamaa modernin arkkitehtuurin keinoin. Ehdotus sovittautuu yksinkertaisten ja oivaltavien eleiden avulla Katajanokan korttelirakenteeseen ja luo visuaalisen jalustan Katajanokan kattojen veistokselliselle maisemalle

Mukaan kutsuttiin ansioituneita toimistoja Suomesta, Pohjoismaista ja Japanista: Arkkitehtitoimisto ALA, Anttinen Oiva Arkkitehdit ja PES-Arkkitehdit Suomesta, White Arkitekter Ruotsista, Snöhetta Norjasta ja Shigeru Ban Architects Japanista.

Tuomari päätti myös antaa kaksi kunniamainintaa: White Arkitekter AB:n ehdotukselle ”Beacon” ja PES-arkkitehdit Oy:n ehdotukselle ”Rantametsä”. Shigeru Banin ehdotus ”Juuret” oli yleisöäänestyksen suosikki.

Katso tekijätiedot kilpailukalenterista.

Katajanokan Silmu, voittaja, Spring, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy
Katajanokan Silmu, voittaja, Spring, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy
Katajanokan Silmu, kunniamaininta, Beacon, White Arkitekter
Katajanokan Silmu, kunniamaininta, Rantametsä, PES-arkkitehdit Oy

 

 

Hae sivustolta: