Kaarinan keskustan kilpailun tulokset julki

Kaarinan ideakilpailussa toinen palkinto jaettiin kahdelle ehdotukselle. Ensimmäistä ja kolmatta palkintoa ei jaettu.

Kaarinan ideakilpailu, jaettu 2. palkinto "Korttelit ja kävelykatu", Liisa Heinonen, Henri Jessen-Juhler

Kaarinan kaupungin järjestämän ideakilpailun tulokset on julkistettu. Kilpailussa annettiin toinen palkinto kahdelle ehdotukselle: Palkinnon jakoivat Kangas & Vuorinen Arkkitehtien “Kaariz” sekä Liisa Heinosen ja Henri Jessen-Juhlerin “Korttelit ja kävelykatu”. Lisäksi tehtiin neljä lunastusta ja annettiin kolme kunniamainintaa. 

Tehtävänä oli visioida Kaarinan muutos valtatienvarsialueesta kaupungin keskustaksi, jolla on positiivinen paikan henki. Asuin- ja työympäristöistä, materiaaleista ja mittakaavasta toivottiin inhimillisiä.

Arvostelupöytäkirjan mukaan parhaissa suunnitelmissa kilpailualueen mahdollisuuksia on tutkittu huolella. Kaupunkirakenteen olemassa olevia elementtejä oli hyödynnetty harkitusti ja ympäristöä oli kehitetty ja täydennetty suhteessa niihin. Ehdotuksissa oli panostettu erityisesti pääteiden rajaamaan keskusta-alueeseen, jota oli kehitetty tiiviimpään ja toiminnallisempaan suuntaan. Parhaat ehdotukset tarjoavat erinomaisia ratkaisumalleja kaavoitukseen.

Lunastukset saivat Sitowisen “Kasvun paikka”, Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisikin “Luodot”, Sweco Finlandin “Runoilijan löytöretki” ja Juha Riihelän “Korttelit, pihat ja puut”. Kunniamainintoja tehtiin kolme: Arkkitehtityöhuone APRT:n “Kaarina ja Camillo”, Hannu Normon ja Pekka Normon “Kirsikkapuisto” ja Arkkitehtitomisto Ajakin “Meanderi”.

Tutustu arvostelupöytäkirjaan ja ehdotuksiin kilpailukalenterissa.

 

Kaarinan ideakilpailu, jaettu 2. palkinto ”Kaariz”, Kangas & Vuorinen Arkkitehdit

 

Hae sivustolta: