JKMM voitti Kansallismuseon lisärakennuksen kilpailun

Uusi Kansallinen -kilpailun toiseen vaiheeseen valituista viidestä ehdotuksesta yksi oli ylitse muiden. Muut ehdotuksen jakoivat kolmannen palkinnon.

Uusi Kansallinen, voittajaehdotus Atlas, JKMM Arkkitehdit Oy

Kansallismuseon lisärakennuksen yleisen arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu JKMM Arkkitehtien ehdotus ”Atlas”.

Palkintolautakunta kehuu ehdotuksen erinomaista toiminnallisuutta, luontevuutta ja komeutta. Voittajatyön muotokieli herättää mielikuvia kansallisista mytologioista futuristisiin visioihin arkkitehtonisten valiomuotojen avulla. Kaareva kattopinta näkyy maanalaisiin auloihin ja luo hienoa tunnelmaa, mikä on myös orientoituvuuden kannalta erinomainen ratkaisu.

Jaetun kolmannen palkinnon saivat ”Asuuri” (Bruno Fioretti Marquez), ”Haapio” (Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy), ”Lähde” (Laidun-design ja LPR-arkkitehdit Oy) ja ”Kolme pihaa” (PES-Arkkitehdit Oy).

Ensimmäisen kilpailuvaiheen perusteella lunastettiin ehdotukset ”BGD171727”(Robert Gutowski Architects Ltd.) ja ”Kätketty” (BAKPAK architects S.L.P. ja DAGOpen OÜ). Kunniamaininnan sai viisi ehdotusta.

Uudisrakennus toteutetaan päärakennuksen yhteyteen. Siellä on tarkoitus tuottaa Kansallismuseon oman ohjelmiston lisäksi muita tapahtumia, esityksiä ja tilaisuuksia.

Katso täydelliset tekijätiedot kilpailukalenterista.

Uusi Kansallinen, voittajaehdotus Atlas, JKMM Arkkitehdit Oy
Uusi Kansallinen, voittajaehdotus Atlas, JKMM Arkkitehdit Oy
Uusi Kansallinen, voittajaehdotus Atlas, JKMM Arkkitehdit Oy

 

Uusi Kansallinen, jaettu 3. palkinto Asuuri, Bruno Fioretti Marquez
Uusi Kansallinen, jaettu 3. palkinto Haapio, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy
Uusi Kansallinen, jaettu 3. palkinto Lähde, Laidun-design ja LPR-arkkitehdit Oy
Uusi Kansallinen, jaettu 3. palkinto Kolme pihaa, PES-Arkkitehdit Oy

Hae sivustolta: