Meri-Rastilan monitoimitalo

Sisäänjättö: 8.3.2024

Meri-Rastilan monitoimitalo
30.11.2023–8.3.2024 (1. vaihe)

Helsingin kaupunki järjestää yleisen, kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on koulun, päiväkodin, leikkipuiston, nuorisotalon sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke.

Kilpailun avulla on tarkoitus nähdä, voidaanko monitoimitalolle asetettuihin tavoitteisiin päästä nykyisiä rakennuksia korjaamalla, muokkaamalla ja laajentamalla – vai päästäänkö parempaan lopputulokseen korvaamalla nykyiset rakennukset kokonaan uusilla. Asemakaavatyön yhteydessä on punnittu, etteivät nykyiset rakennukset edellytä kohteen suojelua, joten myös nykyisiä rakenteita hyödyntävissä suunnitelmavaihtoehdoissa voidaan rakennuksen ilmettä ja luonnetta muuttaa toiminnallisten ja kaupunkikuvallisten tavoitteiden edellyttämällä tavalla. Suunnittelussa tulee huomioida, että kohteen ympäristö muuttuu merkittävästi, ja sovittaa uusi monitoimitaloratkaisu kaavamuutosten mukaisen kaupunkirakenteen osaksi.

Kilpailuseminaari to 14.12.

Kaikille kilpailijoille avoin seminaari Merirastin peruskoulussa (Jaluspolku 3, 00980 Helsinki) to 14.12.2023 klo 14:30-15:30. Kilpailuseminaarin kielenä on suomi. Kilpailuseminaarin jälkeen noin klo 15:30 tutustumiskävely kilpailualueen rakennuksiin, kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua ulkoympäristöön omin päin ennen tai jälkeen kilpailuseminaarin. Koulun ja päiväkodin piha-alueille on vapaa pääsy toiminta-aikojen ulkopuolella. Tilaisuuden esitykset tullaan jakamaan kilpailun verkkosivuilla tapahtuman jälkeen.

Mahdollisuus tutustua kohteeseen 2.2.2024

Kilpailijoille järjestetään toinen mahdollisuus tutustua kohteen rakennuksiin sisäpuolelta pe 2.2.2024 klo 14 järjestettävällä kiertokäynnillä, tapaaminen Merirastin peruskoulun aulassa (Jaluspolku 3, 00980 Helsinki). Ulkoympäristöön voi tutustua omin päin, koulun ja päiväkodin piha-alueille on vapaa pääsy toiminta-aikojen ulkopuolella.

 

Kilpailusivu

Meri-Rastilan monitoimitalo -Kilpailuohjelma

Lisää kilpailuja

Kaikki kilpailut

Hae sivustolta: