Linja Arkkitehdit voitti Oulun Osuuspankin kutsukilpailun

Kilpailun perusteella tehdään asemakaavamuutos toteutussuunnittelua varten. Kohteella on merkittävä rooli Oulun keskustan kaupunkikuvassa.

Oulun Osuuspankin kutsukilpailu, voittajaehdotus “Graadi” / Linja Arkkitehdit Oy

Oulun Osuuspankin järjestämän kutsukilpailun uusien toimitilojen ja asuinrakennuksen suunnittelusta on voittanut oululainen Linja Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan “Graadi”. 

Kilpailun tarkoituksena oli tutkia vaihtoehtoja toimisto- ja liiketiloja ja asuinhuoneistoja sisältävälle uudisrakennukselle, joka sijoittuu purettavan Oulun Osuuspankin pääkonttorin paikalle. 

Kilpailulautakunnan mukaan neljästä erilaisesta tavasta ratkaista kilpailuohjelma valikoitui voittaja, joka täyttää parhaiten hankkeen monet tavoitteet. ”Valitsemamme ehdokas, Graadi, luo uutta tilaa työpaikoille, asunnoille ja ihmisille, mutta jättää arkkitehtuurissa tilaa korttelin tutuille arvorakennuksille ja alueen kulttuurihistorialle”, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja ja arkkitehtuurikilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja Keijo Posio toteaa.

Kilpailun perusteella tehdään asemakaavamuutos toteutussuunnittelua varten. Kohteella on merkittävä rooli Oulun keskustan kaupunkikuvassa. Mukana oli kolme muuta suomalaista arkkitehtitoimistoa: Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy, JKMM Arkkitehdit Oy ja LUO Arkkitehdit Oy.

Katso tekijätiedot ja tutustu arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

Voittajaehdotus “Graadi”, Linja Arkkitehdit Oy

Oulun Osuuspankin kutsukilpailu, voittajaehdotus “Graadi” / Linja Arkkitehdit Oy
Oulun Osuuspankin kutsukilpailu, voittajaehdotus “Graadi” / Linja Arkkitehdit Oy

Hae sivustolta: