Johan Celsing voitti taide- ja designkeskuksen kutsukilpailun Noormarkussa

Johan Celsing Arkitektkontor on voittanut arkkitehtuurikilpailun uuden taide- ja designkeskuksen suunnittelusta. A. Ahlström kiinteistöt Oy:n järjestämään kilpailuun kutsuttiin viisi pohjoismaista toimistoa.

Art and Design Center Brädgården, Winner "Meanderings", Johan Celsing Arkitektkontor

Noormarkun Ruukki on Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, sillä se on yksi parhaiten säilyneistä historiallisista rautaruukeista Suomessa. Alue on ainutlaatuinen arkkitehtoninen kokonaisuus, jonka yksittäisiä tunnetuimpia rakennuksia on Alvar Aallon Villa Mairea.

Uudesta Taide- ja designkeskus Brädgårdenista syntyy uusi tapahtuma- ja kokoustila ruukkialueelle. Keskuksen tarkoituksena, muun näyttelytoiminnan lisäksi, on tarjota residenssipaikkoja nuorille taiteilijoille. Arkkitehtuuriltaan laadukas uudisrakennus tuo paikkaan uuden aikakerrostuman ja houkuttelee alueelle uusia vierailijoita.

Mukaan kutsuttiin viisi pohjoismaista toimistoa: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Avanto Architects, Johan Celsing Arkitektkontor, Reiulf Ramstad Arkitekter ja Windgårdh Arkitektkontor.

Voittajaksi valittiin Johan Celsing Arkitektkontorin ehdotus ”Meandering”. Tuomariston mukaan rakennus on sijoitettu hyvin ja se on harmoniassa ympäristön ja muun rakennuskannan kanssa. Työ on ainut, johon oli suunniteltu puisto kokoamaan aluetta yhteen. Sisätilojen arkkitehtuuri on kokemuksellista ja keskittyy toimivuuteen. Ulkoarkkitehtuuri on yksinkertaista ja ajatonta.

Tuomaristo antoi kunniamaininnan Aarti Ollila Risto Arkkitehdit Oy:n ehdotukselle ”Saman katon alla”.

Tutustu arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

Voittajaehdotus ”Meanderings”, Johan Celsing Arkitektkontor

Art and Design Center Brädgården, Winner ”Meanderings”, Johan Celsing Arkitektkontor
Art and Design Center Brädgården, Winner ”Meanderings”, Johan Celsing Arkitektkontor
Art and Design Center Brädgården, Winner ”Meanderings”, Johan Celsing Arkitektkontor

Hae sivustolta: