Haapaniemenkatu 4:n suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on ratkennut

Voittajaksi valittiin Skanska CDF Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n ehdotus ”Vannas”, jonka arkkitehtisuunnittelusta vastasi Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ja maisema-arkkitehtuurista Nomaji maisema-arkkitehdit Oy.

1. sija Vannas / Skanska CDF Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Nomaji maisema-arkkitehdit Oy

Senaatti-kiinteistöt järjesti suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Helsingin Sörnäisten kaupunginosassa Vilhonvuoressa, osoitteessa Haapaniemenkatu 4 sijaitsevan kiinteistön kehittämisestä. Kilpailu tähtäsi ehdotuksen mukaisen rakennushankkeen toteuttamiseen sekä tontin ja sille kaavoitettavan rakennusoikeuden luovutukseen voittajalle kiinteistökaupalla.

Kilpailun kohteena olevasta tontista halutaan muodostaa tiivis ja monipuolinen lisä Sörnäisten ja Vilhonvuoren alueen kehittyvään kaupunkirakenteeseen. Toteutettavasta ehdotuksesta tulee osa urbaania ja vuorokauden kaikkina aikoina elävää kaupunkiympäristöä.

Kilpailuun osallistui yhdeksän työryhmää, joiden ehdotuksista suurin osa vastasi hyvin asetettuihin tavoitteisiin. Ehdotukset kirvoittivat pohdintoja siitä, millainen toiminta alueella on luontevaa nyt ja tulevaisuudessa. Kaksi työtä erottui edukseen ja vastasi parhaiten kilpailun tavoitteisiin ja arvosteluperusteisiin. Tuomaristo äänesti voittajaksi ehdotuksen ”Vannas”, jonka ovat tehneet Skanska CDF Oy, Skanska Talonrakennus Oy sekä Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ja Nomaji maisema-arkkitehdit Oy. Palvelumuotoilusta vastasi Hellon Oy.

Palkintolautakunnan mukaan voittajaehdotus on hallittu ja tyylikäs kokonaisuus. Sen julkisivut ovat yksinkertaiset ja johdonmukaiset. Ehdotus istuu arvokkaaseen ympäristöönsä luontevasti, mutta tuo siihen selkeän uuden osuuden.

Toiselle sijalle tuli Eläkevakuutusyhtiö Veritaksen ja Lujatalo Oy:n sekä JKMM Arkkitehtien ”Rhombus”. Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen.

Tekijätiedot kilpailukalenterissa.

1. sija Vannas / Skanska CDF Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Nomaji maisema-arkkitehdit Oy 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hae sivustolta: