AOR voitti Karhulan koulukeskuksen kilpailun

Karhulan koulukeskuksen yleinen arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin AOR Arkkitehtien ehdotus Ruudut. Toisen palkinnon jakoivat Muuan Oy:n ehdotus Riimi ja Lukkaroinen Arkkitehtien ja Arkkitehdit Davidsson Tarkelan yhteinen ehdotus Propelli.

Kotkan Karhulan koulukeskus, 1. palkinto Ruudut / AOR Arkkitehdit Oy

Kotkassa järjestettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu Karhulan keskustan koulukeskuksen suunnittelusta. Uuteen rakennukseen yhdistetään kaksi yläkoulua, lukio ja kirjasto sekä muita kunnan toimijoita. Koulukeskus rakentuu vanhan Karhulan koulun yhteyteen. Kilpailualueen ulkopuolelle rajattiin paikalla sijaitseva 1923 valmistunut puukoulu, jonka tulevaisuus ratkaistaan asemakaavatyön yhteydessä. 

Koulukeskuksesta tulee Karhulan alueelle tärkeä maamerkki ja asukkaita palveleva kokoontumispaikka.

Ensimmäiselle sijalle valittiin AOR Arkkitehtien ehdotus Ruudut. Arvostelupöytäkirjan mukaan voittajatyössä uudisrakennuksen hahmo ja materiaalit ilmentävät paikkakunnan historiaa ja laajennusosa täydentää hienosti paikalla jo olevien koulujen muodostamaa kokonaisuutta. Työn massoittelu toistaa ympäristön korkeiden ja kapearunkoisten rakennusten vuorottelevaa rytmiä, jonka on suunnitellut Otto-Iivari Meurman. Sisätiloja tuomaristo kehuu kauniisti jäsennellyiksi ja toimiviksi. 

Toisen palkinnon jakoi kaksi ehdotusta: Muuan Oy:n Riimi ja Lukkaroinen Arkkitehtien ja Arkkitehdit Davidsson Tarkelan Propelli. Molemmat lunastukset sai Arkkitehtitoimisto Opus ehdotuksillaan Enemmän kuin ja Podium.

Kunniamainintoja jaettiin neljä kappaletta ehdotuksille Kaleidoskooppi (Arkkitehtitoimisto K2S Oy), Opot ja Ypöt (JKMM Arkkitehdit Oy), Otava (Jens Regårdh, Joni Kopra) ja Yksi plus kolme (Johannes Liiman),

Katso täydelliset tekijätiedot ja tutustu arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

1. palkinto Ruudut, AOR Arkkitehdit Oy

Kotkan Karhulan koulukeskus, 1. palkinto Ruudut / AOR Arkkitehdit Oy
Kotkan Karhulan koulukeskus, 1. palkinto Ruudut / AOR Arkkitehdit Oy
Kotkan Karhulan koulukeskus, 1. palkinto Ruudut / AOR Arkkitehdit Oy

 

Jaettu 2. palkinto Propelli, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Kotkan Karhulan koulukeskus, jaettu 2. palkinto Propelli / Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

 

Jaettu 2. palkinto Riimi, Muuan Oy

Kotkan Karhulan koulukeskus, jaettu 2. palkinto Riimi / Muuan Oy

Hae sivustolta: