Kestävän asuntoarkkitehtuurin asiantuntija Sofie Pelsmakers Arkkitehtipäivien puhujaksi

Sofie Pelsmakers.
Sofie Pelsmakers.

Belgiasta kotoisin olevan arkkitehti RIBA (Royal Institute of British Architects) Sofie Pelsmakersin vahva kokemus on karttunut työskentelystä Englannissa sekä Ison-Britannian ja Tanskan yliopistoista (University of East London, the Bartlett ja Sheffield School of Architecture; Aarhus School of Architecture). Tällä hetkellä hän työskentelee Rakennussuunnittelun ja kestävän asuntoarkkitehtuurin tenure track -apulaisprofessorina Tampereen yliopistossa, jossa hän toimii Kestävän asuntoarkkitehtuurin tutkimusryhmän (ASUTUT) puheenjohtajana.

Hänen intonsa kohdistuu opettamiseen, työskentelyyn ja tutkimukseen, jotka vastaavat tämänhetkisiin yhteiskunnan ja ympäristön haasteisiin. Arkkitehtien ja opettajien rooli ilmastokriisin puitteissa on tärkeää huomioida. Pelsmakers on erityisesti kiinnostunut siitä, miten rakennukset ja tilat toimivat käytännössä, miten ne vaikuttavat käyttäjiinsä, ja miten ne muuttuvat ajan myötä. Hän työskentelee useissa tämän alan tutkimushankkeissa.

Pelsmakersilla on yli 15 vuoden kokemus kestävän arkkitehtuurin suunnittelusta, rakentamisesta ja opettamisesta. Hänen erityisalaansa on ekologinen, vähäenerginen ja kohtuuhintainen asuntosuunnittelu ja -jälkikäteisasennus. Hän suhtautuu erityisellä tarmolla tutkimuksen ja tiedon soveltamisen välisen kuilun yhteen kuromiseen suunnittelussa ja rakentamisessa.

Pelsmakersin julkaisuja ovat mm. Environmental Design Pocketbook; People, Energy, Buildings- Architecture for a Changing World (tulossa 2021) ja Climate Emergency Curriculum for Architecture Students (tulossa 2021). Pelsmakersin saamia tunnustuksia ovat: Bartlett PhD Alumni Role model (2017), RIBA Role Model (2015) ja 1 of 20 women influencing sustainability in architecture (Architects Journal, 2013). Lisäksi hän on saanut kunniamainintoja teoksestaan Environmental Design Pocketbook (RIBA, President’s medal for practice-based research, 2012 ja UKGBC Rising Star Award, 2013).

Lue lisää Arkkitehtipäivistä.

Hae sivustolta: