Pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti 18.10.

18 lokakuun, 2022

Pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti 18.10.2022

Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE Oy:n pätevyydentoteamisjärjestelmään kuuluva pääsuunnittelijan valtakunnallinen tentti järjestetään Helsingissä, Oulussa ja Tampereella tiistaina 18.10.2022 klo 13:00 – 16:00. Tentin järjestelyistä vastaa Suomen Arkkitehtiliitto SAFA pääsuunnittelijan pätevyydentoteamisjärjestelmän sihteerijärjestönä.

Tentti on tarkoitettu kaikille niille pääsuunnittelijan pätevyyttä hakeville, jotka eivät voi korvata pätevyyden myöntämisen edellytyksenä olevaa pääsuunnittelutenttiä kokemuksella. Tentti koostuu 6 kysymyksestä, jotka emeritusprofessori Kari Salonen valitsee ns. tenttikysymyspankista.

Tenttikysymyspankki ja kirjallisuusluettelo suositeltavasta pääsuunnittelua koskevasta kirjallisuudesta sekä pääsuunnittelijan pätevyyden toteamisen edellytykset.

Mukaan tenttiin tarvitaan vain kynä ja kumi – muu tarvittava materiaali jaetaan tentin järjestäjän toimesta. Huom! Tavanomaisen vaativuusluokan pätevyyteen tähtäävillä on omat tenttikysymykset.

Tentin hyväksytysti suorittamiseksi osanottajan tulee vastata kuudesta kysymyksestä valitsemaansa viiteen siten, että jokaisesta kysymyksestä kertyy pisteitä ja että saavutettujen pisteiden yhteismäärä on vähintään 60 % tentin maksimipisteistä. Jokaisesta tenttikysymyksestä voi saada korkeintaan 5 pistettä, jolloin koko tentin maksimi pistemäärä on 25 pistettä. Hyväksytysti suoritettu tentti on voimassa 5 vuotta.

Tentin hinta on 200 euroa + alv 24 %.

Lisätietoa tentistä ja pääsuunnittelijan pätevyydestä täältä tai pätevyyslautakunnan sihteeriltä Pia Selroos, pia.selroos@safa.fi ja 041 528 2952.

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautumiset tenttiin tule tehdä perjantaihin 7.10.2022 mennessä. Ilmoittautua voi myös sähköpostitse koulutus@safa.fi. Ilmoittautuessasi sähköpostitse muistathan ilmoittaa yhteystietosi, laskutusosoitteesi ja tenttipaikkakunnan. Tentin järjestämisen edellytyksenä ko. paikkakunnilla on, että ilmoittautumisia 7.10. mennessä tulee vähintään 5 kpl.

Seuraava pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti tullaan järjestämään tiistaina 18.4.2023. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Hae sivustolta: