Pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti

19 huhtikuun, 2022

Ilmoittaudu pätevyystenttiin

Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE Oy:n pätevyydentoteamisjärjestelmään kuuluva pääsuunnittelijan valtakunnallinen tentti järjestetään Helsingissä, Oulussa ja Tampereella tiistaina 19.4.2022 klo 13:00 – 16:00. Järjestelyissä huomioidaan COVID-19 edellyttämät turvallisuusvaatimukset.

Tentti on tarkoitettu kaikille niille pääsuunnittelijan pätevyyttä hakeville, jotka eivät voi korvata pätevyyden myöntämisen edellytyksenä olevaa pääsuunnittelutenttiä kokemuksella. Tentti koostuu 6 kysymyksestä, jotka emeritusprofessori Kari Salonen valitsee ns. tenttikysymyspankista.

Tenttikysymyspankki, kirjallisuusluettelo suositeltavasta pääsuunnittelua koskevasta kirjallisuudesta sekä pääsuunnittelijan pätevyyden toteamisen edellytykset löytyvät tästä linkistä. Mukaan tenttiin tarvitaan vain kynä ja kumi – muu tarvittava materiaali jaetaan tentin järjestäjän toimesta. Huom! Tavanomaisen vaativuusluokan pätevyyteen tähtäävillä on omat tenttikysymykset.

Tentin hyväksytysti suorittamiseksi osanottajan tulee vastata kuudesta kysymyksestä valitsemaansa viiteen siten, että jokaisesta kysymyksestä kertyy pisteitä ja että saavutettujen pisteiden yhteismäärä on vähintään 60 % tentin maksimipisteistä. Jokaisesta tenttikysymyksestä voi saada korkeintaan 5 pistettä, jolloin koko tentin maksimi pistemäärä on 25 pistettä. Hyväksytysti suoritettu tentti on voimassa 5 vuotta.

Ilmoittautumiset tenttiin tule tehdä perjantaihin 8.4.2022 mennessä lomakkeella tai sähköpostitse koulutus@safa.fi. Ilmoittautuessasi sähköpostitse muistathan ilmoittaa yhteystietosi, laskutusosoitteesi ja tenttipaikkakunnan. Tentin järjestämisen edellytyksenä ko. paikkakunnilla on, että ilmoittautumisia 8.4. mennessä tulee vähintään 5 kpl.

Tentin hinta on 195 euroa + alv 24 %

Seuraava pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti tullaan järjestämään tiistaina 18.10.2022. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Lisätietoa tentistä ja pääsuunnittelijan pätevyydestä verkkosivuilta tai pätevyyslautakunnan sihteeriltä Pia Selroos, pia.selroos@safa.fi ja 041 528 2952.

Tentin järjestelyistä vastaa Suomen Arkkitehtiliitto SAFA pääsuunnittelijan pätevyydentoteamisjärjestelmän sihteerijärjestönä.

 

Hae sivustolta: