Pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti 17.10.

17 lokakuun, 2023

Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE Oy:n pätevyydentoteamisjärjestelmään kuuluva pääsuunnittelijan valtakunnallinen tentti järjestetään Helsingissä, Oulussa ja Tampereella tiistaina 17.10.2023 klo 13-16 (Helsingissä poikkeuksellinen aika 12.45-15.45). Tentin järjestelyistä vastaa Suomen Arkkitehtiliitto SAFA pääsuunnittelijan pätevyydentoteamisjärjestelmän sihteerijärjestönä.

 

Tentti on tarkoitettu kaikille niille pääsuunnittelijan pätevyyttä hakeville, jotka eivät voi korvata pätevyyden myöntämisen edellytyksenä olevaa pääsuunnittelutenttiä kokemuksella. Tentti koostuu 6 kysymyksestä, jotka emeritusprofessori Kari Salonen valitsee ns. tenttikysymyspankista. Tenttikysymyspankki sekä pääsuunnittelijan pätevyyden toteamisen edellytykset löytyvät verkkosivuilta. Mukaan tenttiin tarvitaan vain kynä ja kumi – muu tarvittava materiaali jaetaan tentin järjestäjän toimesta. Huom! Tavanomaisen vaativuusluokan pätevyyteen tähtäävillä on omat tenttikysymykset.

Tentin hyväksytysti suorittamiseksi osanottajan tulee vastata kuudesta kysymyksestä valitsemaansa viiteen siten, että jokaisesta kysymyksestä kertyy pisteitä ja että saavutettujen pisteiden yhteismäärä on vähintään 60 % tentin maksimipisteistä. Jokaisesta tenttikysymyksestä voi saada korkeintaan 5 pistettä, jolloin koko tentin maksimipistemäärä on 25 pistettä. Hyväksytysti suoritettu tentti on voimassa 5 vuotta.

Ilmoittaudu tenttiin

Tentin hinta on 220 euroa + alv 24 %.

Lisätietoa pääsuunnittelijan pätevyydestä tästä linkistä tai pätevyyslautakunnan sihteeriltä Pia Selroos, pia.selroos@safa.fi ja 041 528 2952.

Ilmoittautumiset tenttiin tule tehdä perjantaihin 6.10.2023 mennessä osoitteessa www.safa.fi tai sähköpostitse koulutus@safa.fi. Ilmoittautuessasi sähköpostitse muistathan ilmoittaa yhteystietosi, laskutusosoitteesi ja tenttipaikkakunnan. Tentin järjestämisen edellytyksenä ko. paikkakunnilla on, että ilmoittautumisia 6.10. mennessä tulee vähintään 5 kpl.

Seuraava pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti tullaan järjestämään tiistaina 16.4.2024. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Hae sivustolta: