Uusi vähähiilinen lasi Pilkington Mirai™

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy, joka on osa NSG-konsernia, lanseerasi lokakuussa 2023 uuden Pilkington Mirai™ -lasituoteperheen, joka tuotetaan 52 % pienemmillä hiilidioksidipäästöillä kuin NSG Groupin valmistama tavallinen floatlasi. Vaihtoehtoisten polttoaineiden, korkean kierrätyslasipitoisuuden ja vihreän sähkön yhdistelmällä tuotettu Pilkington Mirai™ on markkinoiden vähiten hiilipäästöinen tuote. Se tarjoaa vaihtoehdon tavalliselle float-lasille ilman eroa suorituskyvyssä, laadussa tai ulkonäössä. Nimi ”Mirai” on japania ja tarkoittaa tulevaisuutta.

”Pilkington Mirai™ -tuotteen lanseeraus on jännittävän matkan alku. Uusi valikoima tarjoaa arkkitehdeille ratkaisuja, joita he tarvitsevat vähentääkseen projektiensa hiili-intensiteettiä.
Tavoitteenamme on laajentaa tarjontaamme yhteistyön ja teknologisen kehityksen avulla lähitulevaisuudessa matkallamme kohti hiilineutraaliutta.”, kertoo Kristian Chalmers, NSG Groupin globaali strateginen kaupallinen johtaja.

Pilkington Mirai™ on saatavilla 4, 6 ja 8 mm paksuuksina sekä pinnoitettuna että laminoituna. Sitä voidaan yhdistää muihin Pilkington-laseihin, kuten alhaisen emissiviteetin ja auringonsuojapinnoitteiden sekä akustisten kalvojen kanssa. Tämä mahdollistaa rakennusten omistajille ja suunnittelijoille mahdollisuuden vähentää hiilidioksidipäästöjä ja täyttää rakentamismääräykset. Teknologisen kehityksen ja yhteistyön avulla voimme tarjota uusia ratkaisuja kohti hiilineutraaliutta.

 

Panoramic windows in loft and cocrete wall. 3d render

 

Yhtiöllämme on ympäristöselosteet (EPD) lasituotteelle, jotta rakennussuunnittelijat saavat enemmän läpinäkyvyyttä rakennusmateriaalien hiilijalanjälkeen. Tavoitteena on auttaa rakentajia ja kiinteistöjen omistajia saavuttamaan vuosien 2030 ja 2050 hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet. NSG Group on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjumiseen ja pyrkii vähentämään päästöjään 30 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2018 tasosta. Lisäksi yhtiö tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä ja edistää kestäviä toimitusketjuja sekä hankintatoiminnan kestävyyttä.

Ympäristöselosteet antavat arkkitehdeille ja suunnittelijoille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia, ympäristötietoisia päätöksiä ja valintoja materiaalien hankinnassa sekä mahdollisuuden laskea rakennuksen hiilijalanjäljen. Näiden tietojen avulla voidaan osoittaa rakennuksen täyttävän kestävän rakennussuunnittelun standardit ja rakennukselle voidaan hakea mm. LEED tai BREEAM sertifiointeja.

Yhdessä muiden ympäristödokumenttien kanssa ympäristöselosteet tarjoavat tietoa tuotteiden ilmastonmuutosvaikutuksesta eli GWP:stä (Global Warming Potential) arvioimalla hiilidioksidipäästöt jokaisessa tuotteen elinkaaren vaiheessa. Tuotteen valmistus ja kuljetus, käytön aikana syntyvät päästöt sekä lasin hävittäminen sen elinkaaren lopussa arvioidaan ja raportoidaan EPD-dokumentissa.

Pilkington Mirai™ edustaa lasiteollisuuden edistymistä hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ilman lasin suorituskyvyn tai esteettisten ominaisuuksien heikkenemistä. Uusi tuotteemme heijastaa yhtiön sitoutumista ympäristönsuojeluun ja pyrkimystä tarjota kestävämpiä vaihtoehtoja rakennusteollisuudelle.

 

https://www.pilkington.com/fi-fi/fi/tuotteet/tuotteen-hyodyt/erikoislasit/pilkington-mirai

https://www.pilkington.com/fi-fi/fi/kestava-kehitys

 

Hae sivustolta: