Lumir on saanut akustiikan taipumaan kaikkiin sävyihin ja muotoihin – hiilinegatiivisesti

 

Mariankatu 3, vanha tulli- ja pakkahuone. Lumir Comfort™ on ruiskutettu suoraan rappausten päälle.

 

Lumir on luonut täydellisen reseptin saumattomalle huoneakustiikalle. Lumir Comfort on kestävästi saumaton, kotimainen akustiikkapinnoite. Ympäristöselosteen (EPD) omaava hiilinegatiivinen tuote sisältää yli 80% biokuitua ja tuotteella pienennetään rakentamisen hiilijalanjälkeä. Läpivärjätty pinnoite säilyttää alkuperäisen sävynsä ja saumattomuutensa vuosikymmenet, joten kyse on hyvin pitkän elinkaaren omaavasta kestävästä akustiikkaratkaisusta. Lumir mahdollistaa jopa iskunkestävän ja likaa hylkivän pinnan, jolloin seinien akustointi onnistuu erinomaisesti alakattopintojen lisäksi. Lumirin kehittämässä akustiikkapinnoitteessa yhdistyvät toiminnallisuus, kestävyys, ekologisuus ja esteettisyys innovatiivisella tavalla. Lumirin tieteeseen pohjautuvat akustiikkaratkaisut tukevat aina tilan arkkitehtonista ja sisustuksellista ilmettä, jättäen suunnittelijalle luomisen vapauden.

Ruiskutettavaa saumatonta A-luokan akustiikkaa 

Koulutettujen ammattilaisten ruiskuttama puupohjainen akustiikkapinnoite yhdistettynä valittuihin pohjamateriaaleihin, luovat tilaan aina A-luokkaan asti yltävän akustiikan. Puupohjainen biokuitu toimii huokoisuutensa ansiosta erinomaisena luonnollisena akustiikkamateriaalina. Lumir Comfort voidaan ruiskuttaa suoraan kovalle pinnalle tai saumattomaksi noin 8 mm kerrokseksi joko Lumir Wool (LW/lasivillan) tai Lumir Board (LB/reikäkipsilevyn) päälle aina asiakkaan tarpeen mukaan. Lumirin tuotteilla on M1 sisäilmaluokitus ja B-s1, d0 paloturvallisuusluokitus.

Tutustu pinnoitusprosessiimme lähemmin täältä.

Lumir tuo tilojen sävyt ja muodot esiin

Akustiikkapinta muovautuu vaikka holvikaaren muotoon tai se voi toimia sävytettynä tilan katseenvangitsijana. Kulttuurihistoriallisesti merkittävissä kohteissa akustiikan täytyy sulautua erityisen hyvin yhteen rakennuksen alkuperäisen arkkitehtuurin kanssa. Hyvänä esimerkkinä toimii Helsingin Tieteiden talon peruskorjausprojekti, johon Lumir valittiin akustiikkaratkaisujen toimittajaksi. Alvar Aallon kohteet ovat toinen hyvä esimerkki.

 

Etsimme arvokiinteistöön sopivaa akustiikkaratkaisua, jolla voimme säilyttää toimistomme arkkitehtonisesti upeat kaarevat muodot sekä katon hienovaraiset reunat ja kulmat. Lumir vastasi tähän toiveeseen täydellisesti.”
Teemu Paasiaho/Arkkitehtitoimisto NOAN.

 

”Lumirin akustiikkaratkaisu on tehnyt hotellin 1. kerroksen julkisten tilojen akustiikasta erittäin rauhallisen ja pehmeän sekä tarjonnut meille esteettisesti tavoittelemaamme minimalistisuutta katon profiiliin.”
Erkka Hirvonen/Runo Hotel Porvoo.

 

Olemme koonneet verkkosivullemme kattavan esittelyn kohteista, joissa on hyödynnetty Lumirin saumattomia akustiikkaratkaisuja eri sävyissä. Tiloissa on usein myös arkkitehtonisesti mielenkiintoisia muotoja, joita suunnittelija ei ole halunnut peittää ja siksi on päädytty nimenomaan Lumirin saumattomaan akustiikkaratkaisuun. Tutustu referensseihin täältä.

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Selja Flink totesi: ”Erinomainen ratkaisu arvorakennusten akustointiin, koska Lumir on saatavilla eri sävyissä ja lopputuloksena pinnasta saadaan saumaton, halutessa liki sileä ja tasainen akustiikkapinta. Lumir on puupohjaisen raaka-aineensa ansiosta hyvin ekologinen materiaali. Lumirin tiimi on palvellut meitä erittäin hyvin Tieteiden talon peruskorjausprojektissa, saadessamme lukuisia eri sävymalleja hyväksyttäväksi ennen lopullisia valintoja.”

Lue lisää Lumirin ekologisuudesta ja tutustu konkreettisiin laskelmiin, kuinka akustiikkapinnoitteella voidaan pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä.

 

EduCity, Turku. Kohteessa toteutettiin n. 2 000 m2 pääosin akustisia seiniä lukuisine eri väreineen. Myös kuvan mustat kulkusillat ja osa betoninharmaista seinistä ovat akustisia Lumir pintoja. Kuva: Vesa Loikas/Sigge Arkkitehdit.

 

Kaikkiin tiloihin uudis- tai korjausrakentamisessa

Asiakkaan kannalta paras ratkaisu olisi huomioida huoneakustiikka jo tilan suunnitteluvaiheessa. Lumirin ratkaisuilla voidaan päästä kustannussäästöihin, kun vältetään päällekkäisiä työvaiheita ja karsitaan pois muita rakennusmateriaaleja.


Asiakasreferenssi Kulosaaresta. Lisää kuvia täältä.

 


Lumir akustiikkapinnoite ja tähtitaivas. Lue lisää projektista täältä.

 

Lumir soveltuu julkisten kohteiden lisäksi erinomaisesti myös koteihin. Kuluttajat hakevat esteettisiä ratkaisuja harmonisen äänimaiseman luomiseksi usein korkeisiin ja laajat ikkunapinta-alat omaaviin tiloihin. Tekniikkaa ja moderneja valaistussysteemejä on helppo integroida osaksi kaunista yhtenäistä akustiikkapintaa. Tarjoamme asiakkaillemme markkinoiden ympäristöystävällisintä huoneakustiikkaa, joka parantaa ihmisten elämänlaatua, viihtyvyyttä ja työtehoa. Hyvää akustiikkaa tarvitaan kaikkialla, missä ihmiset kohtaavat.

Lue lisää Lumirin eduista korjausrakentamisen yhteydessä.

Lataa esite yrityksille.

Lataa esite kuluttajille.

Lumir lyhyesti:

Lumir kehittää, valmistaa ja asentaa kotimaisiin biokuituihin perustuvia, hiilinegatiivisia A-luokkaan asti yltäviä akustiikkaratkaisuja alakattoihin ja seiniin.  Soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen kaikissa yksityisissä ja julkisissa tiloissa parantamaan elämänlaatua, viihtyvyyttä ja työtehokkuutta.

Luonnollista akustiikkaa esteettisesti, ekologisesti ja kestävästi.

lumir.fi

Hae sivustolta: