Huomioi ovien hygienia tyylikkäästi

Ovien pinnat ovat otollisia haitallisten bakteerien leviämiselle kosketuksen kautta. Oven heloihin suunniteltu ABLOY®ACTIVE -pinnoite tuhoaa tehokkaasti bakteeriperäisiä taudinaiheuttajia sen sisältämän hopean ansiosta. Kaikissa Abloyn maalatuissa heloissa on aina mukana ACTIVE-ominaisuus, ja myös muun muassa Alvar Aallon, Harri Koskisen ja Timo Sarpanevan suunnittelemia painikkeita saa tällä antimikrobisella pinnoitteella.

ACTIVE soveltuu erinomaisesti sekä kodin että julkisten tilojen oviympäristöihin. Avattavia ovia on käytännössä kaikkialla rakennetussa ympäristössämme: asuinkiinteistöissä, liikekiinteistöissä, toimistoissa, tuotantotiloissa, julkisissa rakennuksissa ja niin edelleen. Tässä on muutamia ajatuksia ja vinkkejä, miten yhdistät tyylikkyyden ja hygieenisen kulkemisen.

 

1.   Suosi maalattuja heloja ACTIVE-pinnoitteella

ACTIVE-pinnoitteen sisältämä hopea tuhoaa parhaimmillaan yli 99,99 % haitallisista bakteereista*. Abloyn maalattujen helojen eli painikkeiden, vääntönuppien ja avainpesien vakiovärit ovat valkoinen, alumiininharmaa, musta ja graphite. Muut värit ovat saatavilla erikoistilauksesta. Laaja värivalikoima mahdollistaa hygieenisen tilan lisäksi esteettisesti yhtenäisen oviympäristön.

2.   Valitse turvalliset painikkeet – estetiikasta tinkimättä

Joissakin tapauksissa käytännöllisintä on vaihtaa nykyisten käsipainikkeiden ja vetimien tilalle kyynärvetimiä tai antimikrobisesti pinnoitettuja painikkeita. Sen lisäksi, että hopea on tehokas ainesosa bakteereja vastaan, se on myös 100% turvallinen kosketukselle.

Estetiikasta ja muotoilusta ei silti tarvitse tinkiä. Esimerkiksi Alvar Aallon, Harri Koskisen ja Timo Sarpanevan suunnittelemia painikkeita saa antimikrobisella ABLOY®ACTIVE -pinnoitteella varustettuna.

 

3.   Lisää kestävyyttä – vakiona suosituimmissa messinkituotteissa

ACTIVE-tuoteperhe on laajentunut kirkkaalla lakalla, joka on saatavissa vakiona kiillotetuissa ja harjatuissa messinkituotteissa. Uusi lakka on kehitetty kestämään entistäkin kovempaa käyttöä.

4.   Mahdollista kosketusvapaa kulkeminen

Oviautomatiikalla sekä muilla sähköisillä lisävarusteilla ovet saadaan avautumaan esimerkiksi matkapuhelimella, liiketunnistimella, kyynärpäällä koskettamalla tai kauko-ohjaimella. Lisäksi esimerkiksi ABLOY EXIT -puomit voidaan avata vaikka lonkalla työntämällä.

 

5.   Pidä puhtaana nykyiset oviympäristösi

Ehkä kaikista tärkein ja helpoin keino vähentää tartuntojen leviämistä ovien pinnoista on lopulta varsin yksinkertainen: kosketuspintojen säännöllinen puhdistus.

Avaa ovi hygieenisemmin!

 

Tutkimuslähde:

*BioCoten toteuttamassa yksityisen laboratorion ISO 22196:2011 mukaan tekemässä testissä v. 2016 todettiin, että BioCote®-antimikrobinen teknologia tehoaa 95–99,99-prosenttisesti Escherichia coli- ja MRSA-bakteereihin. Näiden bakteerien testitulosten myötä voidaan päätellä, että ACTIVE-pinnoitteissa käytettävän maalin BioCote®-teknologia toimii tehokkaasti myös ainakin seuraavia saman rakenteen omaavia bakteereita vastaan: Staphylococcus aureus, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Pseudomonas aeruginosa ja Shigella spp.

 

 

 

 

 

Hae sivustolta: