Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa

16 lokakuun, 2022 - 26 helmikuun, 2023
Järvenpään taidemuseo, Järvenpää

Ateljee. Pohjoisesta tasaisena siivilöityvä valo. Työrauha. Taiteilijatoverit.

Järvenpään Riihitielle valmistui 1967 viiden taiteilijaperheen aloitteesta ateljeerivitalo, tila perheelle ja taiteelliselle työskentelylle. Arkkitehti Kirmo Mikkolan suunnittelemaan taloon muutti 1960-luvun taide-elämän keskeisiä vaikuttajia ja taiteilijoita; taidemaalari Tor Arne perheineen, taiteilijapariskunta Outi Ikkala ja Seppo Kärkkäinen, taiteilijapariskunta Anna-Maria ja Paul Osipow sekä kuvataiteilija Antti Vuori ja arkkitehti Erkki Colliander perheineen.

1970-luvun lopulla taloon asettui seuraava sukupolvi, Taideteollisessa Korkeakoulussa opiskelleiden graafikoiden ja kuvittajien joukko. Talossa ovat syntyneet mm. Kristiina Louhen rakastetut Aino ja Tomppa –kirjasarjat sekä taidegraafikko ja -maalari Hannu Hyrskeen taidokkaat ja humoristiset hahmot. Ryhmänäyttelyssä nähdään taideteosten lisäksi valokuvia, jotka avaavat taiteilijoiden työhuoneita ja modernin taiteilijatalon arkkitehtuuria. Näyttely kertoo tarinoita talosta ja sen arjesta, valokuvia ja esittelee siellä syntynyttä taidetta. Miten kaikki alkoi ja millaista taidetta talossa asuneet ovat luoneet?

Mukana näyttelyssä Tor Arne, Soile Apajalahti, Hannu Hyrske, Outi Ikkala, Seppo Kärkkäinen, Kristiina Louhi, Anna-Maria Osiopow, Paul Osipow ja Antti Vuori.

Näyttely on avoinna Järvenpään taidemuseolla 16.10.2022- 26.2.2023

Lue lisää näyttelystä

Hae sivustolta: