A&DO-SEMINAARI: ARCHITECTURE AND DESIGN LEARNING

3 helmikuun, 2021

HUOM! Webinariin mahtuu nyt 500 osallistujaa. Ilmoittaudu ennakkoon täältä: https://q.surveypal.com/Registration-A-DO-webinar-03.02.2021

Seminaari on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivän 2021 ohjelmaa. Katso päivän koko ohjelma Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen sivulta.

Mitä on arkkitehtuurin ja muotoilun oppiminen museossa? Miten omaa lähiympäristöäsi voisi parantaa? Millaista arkkitehtuurin ja muotoilun oppiminen voi olla arjessa? Miten arkkitehtien koulutusta tulisi parantaa?

A&DO-miniwebinaarissa arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen ajankohtaisia näkymiä avataan Keynote-puheenvuoron ja case-esimerkkien kautta. Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatus on yhteiskunnallista toimintaa, joka tähtää jokaisen oman toimijuuden vahvistumiseen ja omien vaikutusmahdollisuuksien löytämiseen ja toteuttamiseen.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivän A&DO-seminaarin pääpuhujina kuullaan Fiona MacDonaldia ja Matthew Springettia. Head of Learning Fiona MacDonald tuo museopedagogiset terveiset Lontoon Designmuseosta. Arkkitehti Matthew Springett kertoo kaksikon perustaman ja palkitun MATT+FIONA-hankkeen toiminnasta. Neljän vuoden toimintansa aikana MATT+FIONA on toteuttanut eri mittakaavan projekteja yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Heidän missionaan on lasten ja nuorten voimauttaminen toimijuuden ottamiseen omassa lähiympäristössään.

Seminaarin moderoivat A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen Arja-Liisa Kaasinen Arkkitehtuurimuseosta ja Hanna Kapanen Designmuseosta. Sen järjestää A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon kanssa.

OHJELMA

Tervetuloa
Katarina Siltavuori, toiminnanjohtaja / Archinfo

Keynote
Fiona MacDonald, Head of Learning / Design Museum, co-founder of MATT+FIONA
Matthew Springett, co-founder of MATT+FIONA

Case 1
Kuule, minä sävellän
Tuula Jukola-Nuorteva, vastaava tuottaja / Suomen kansallisooppera ja -baletti

Case 2
Tiloja syventymiseen – vertaisoppimisella kohti kestävämpää rakentamista
Ella Brokkola & Joonas Parviainen, You Tell me -kollektiivi

Case 3
”Aalto arjessa” – Alvar Aalto -koulujen verkosto
Eeva Astala, asiantuntija / Archinfo

Osallistumisohjeet

Seminaari järjestetään Zoom-alustalla ja se on täynnä. Ilmoittaudu jonotuslistalle tästä linkistä: https://q.surveypal.com/Waiting-List-A-DO-webinar-03.02.2021

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.  Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa sähköpostitse. Seminaarin puheenvuorot ovat englanniksi, mutta yleisökysymyksiä voi esittää myös suomeksi. Seminaari on maksuton.

Lisätiedot

Jemina Lindholm, yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+3584577310476

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille. A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaisia ihmisiä jakamaan, kokemaan, tekemään ja oppimaan yhdessä. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Hanketta toteuttavat Designmuseo ja Arkkitehtuurimuseo. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä on kiertävä DesignLabra, joka vierailee kuudella paikkakunnalla Suomessa hankkeen aikana. www.ado.fi

Hae sivustolta: