Tärkeä osa minua -kampanja kertoo ammatti-identiteetin merkityksestä

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on mukana Akavan ja Akavan jäsenjärjestöjen yhteisessä #TärkeäOsaMinua -kampanjassa, jossa etsitään ja jaetaan tarinoita ammatti-identiteettien muodostumisesta ja merkityksestä.

Ammatti-identiteetti on tärkeä osa korkeakoulutettujen kokonaisidentiteettiä. Kampanja muistuttaa, että Akavan ammattiliitot tuntevat ihmisensä ja työskentelevät joka päivä tukeakseen oman jäsenkuntansa hyvinvointia niin työssä kuin yksityiselämässä.

– Olemme Akava-yhteisössä pohtineet korkeakoulutettuja puhuttelevaa tapaa viestiä järjestäytymisestä ja ammattiliittoon kuulumisen merkityksestä. Ammatti-identiteetti on korkeakoulutetuille tärkeä osa kokonaisidentiteettiä ja rakentuu usein jo opiskeluvaiheessa, kertoo Akavan kehityspäällikkö Jaana Ignatius.

Mitä sinulle merkitsee olla arkkitehti?

Kerro se sosiaalisessa mediassa käyttäen #TärkeäOsaMinua -tunnistetta.

SAFA on arkkitehtien verkosto, jossa opimme, keskustelemme ja vaikutamme. Me arkkitehdit muodostamme yhteisön, johon kasvaminen alkaa jo opintojen aikana. Tämä identiteetti ei katoa uran päättymisen jälkeen. Kehitämme jäsentemme ammattitaitoa ja osaamista läpi uran.

Safalaisten jäsentarinoihin voit tutustua osoitteessa safa.fi/jasentarinat

#TärkeäOsaMinua -kampanjan kasvoina ovat KM, esiintyjä Ernest Lawson ja VTM, toimittaja, kirjailija ja somevaikuttaja Julia Thurén. Kampanjan järjestävät Akava ja 36 akavalaista liittoa, jotka tarjoavat ammatillisen kodin korkeakoulutetuille ja käyttävät jäsenistönsä ääntä yhteiskunnassa.

Hae sivustolta: