Rakentamisen tietomallinnuksen pioneeri Arto Kiviniemi luennoi Arkkitehtipäivillä

Turussa toukokuussa järjestettävien Arkkitehtipäivien luennoitsijaksi on varmistunut Arto Kiviniemi.

Arto Kiviniemi.

Arto Kiviniemi on ollut 1990-luvulta lähtien yksi rakentamisen tietomallinnuksen pioneereista. Kiviniemellä on arkkitehdin tutkinto Teknillisestä korkeakoulusta ja tohtorin tutkinto Stanfordin yliopiston Civil and Environmental Engineering -osastolta Kaliforniassa. Lokakuussa 2018 hän jäi eläkkeelle tietomallinnuksen professuuristaan.

Vuosituhannen vaihteessa Kiviniemi johti Tekesin Vera – tietoverkottunut rakennusprosessi -teknologiaohjelmaa, joka johti tietomallinnuksen varhaiseen käyttöönottoon Suomessa. 2010-luvulla Kiviniemi aloitti Iso-Britanniassa Salfordin yliopistossa maan ensimmäisen tietomallinnuksen koulutusohjelman. Hän on osallistunut myös useisiin Iso-Britannian hallituksen työryhmiin, joissa valmisteltiin huhtikuussa 2016 voimaan astunutta tietomallinnusvaatimusta julkisissa hankkeissa. Kiviniemi toimii edelleen asiantuntijana Digital Built Britain -työryhmässä sekä Puolan tietomallivaatimusten kehittämisessä.

Kansainvälisesti eräs Kiviniemen pääaktiviteeteista on ollut buildingSMART International, jossa hän on toiminut sekä hallituksen että teknisen komitean puheenjohtajana ja International Technical Advisory Groupin jäsenenä. Uransa aikana Kiviniemelle on myönnetty lukuisia kansainvälisiä ja kansallisia palkintoja, joista tuoreimmat ovat UK Open BIM Award ja European BIM Summit Award vuodelta 2019. Kiviniemi käy yhä ahkerasti luennoimassa ja on esittänyt yli 180 keynote- tai kutsuluentoa kansainvälisissä konferensseissa ja seminaareissa.

Lue lisää Arkkitehtipäivistä.

Hae sivustolta: