Palkittu Alison Brooks keynote-luennoitsijaksi Arkkitehtipäiville

Turussa toukokuussa järjestettävien Arkkitehtipäivien luennoitsijaksi on varmistunut Alison Brooks.

Alison Brooks.
Alison Brooks. Kuva: Mark Hadden.

Alison Brooks on yksi sukupolvensa johtavista arkkitehdeista. Brooks opiskeli 1980-luvulla arkkitehdiksi Waterloon yliopistossa Kanadassa ja perusti vuonna 1996 Lontoossa oman toimistonsa Alison Brooks Architectsin. Brooksin arkkitehtuuri on saanut kansainvälisesti tunnustusta laadusta ja kekseliäistä yksityiskohdista.

Brooks perehtyy syvällisesti jokaisen hankkeensa ympäristön sosiaalisiin, kulttuurisiin ja fyysisiin olosuhteisiin. Hänen tavoitteena on tehdä arkkitehtuuria, jolla on selkeä identiteetti ja joka istuu hyvin paikan ympäristöön. Brooksin toimisto on tunnettu erityisesti puun käyttämisestä rakennusmateriaalina. Toimiston hankkeisiin kuuluvat muun muassa vuoden 2017 Mies van der Rohe -palkintofinalisti Ely Court, Northamptonin yliopiston kehityshanke ja kovapuusta valmistetusta CLT-levystä tehty 34 metriä pitkä putki The Smile.

Brooks on ainoa arkkitehti, joka on voittanut kaikki Iso-Britannian kolme arvostetuinta arkkitehtuuripalkintoa: Stephen Lawrence -palkinnon, Manser-mitalin ja Stirling-palkinnon. Vuonna 2014 sanomalehti The Sunday Times nimesi Brooksin Iso-Britannian 500 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

Brooks on Lontoon pormestarin rakennetun ympäristön suunnittelun edistämispaneelin ja RIBA:n palkintoryhmän jäsen. Hän on toiminut myös vuoden 2011 Stirling-palkinnon ja vuoden 2010 Lubetkin-palkinnon palkintotuomarina. Lisäksi Brooks on opettanut Architectural Association School of Architecturessa ja toiminut ulkoisena tarkastajana Bathin ja Lincolnin yliopistoissa sekä Bartlett School of Architecturessa. Brooks kiertää aktiivisesti ympäri maailmaa luennoimassa arkkitehtuurista ja urbanismista.

Lue lisää Arkkitehtipäivistä.

Hae sivustolta: