B&M ja Maanlumo voittivat suunnittelu- ja tarjouskilpailun Kruunuvuorenrannassa

Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen korttelin 49338 suunnittelu- ja tarjouskilpailun ovat voittaneet Arkkitehtuuritoimisto B&M ja Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo ehdotuksellaan Huoma.

Kruunuvuorenrannan kortteli 49338, voittajaehdotus Huoma / Arkkitehtuuritoimisto B&M ja Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo

Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen korttelin 49338 suunnittelu- ja tarjouskilpailun ovat voittaneet Arkkitehtuuritoimisto B&M ja Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo ehdotuksellaan Huoma. Kunniamaininnan sai ehdotus Stebu ja Blomma, jonka olivat tehneet yhteistyössä Huttunen-Lipasti Arkkitehdit sekä maisema-arkkitehdit Emilia Weckman ja Sarianna Salminen. 

Kilpailun tavoitteena oli löytää Kruunuvuorenrannan sisääntulokorttelin toteuttamiseksi korkeatasoinen kokonaisuus, jossa toiminnalliset, esteettiset, tekniset ja taloudelliset vaatimukset ratkaistaan tasapainoisesti ja kekseliäästi.

Voittanutta ehdotusta kuvaillaan arvostelupöytäkirjassa rauhallisen suurpiirteiseksi. Ehdotuksessa kortteli on jaettu pihakannen yläpuolisissa kerroksissa tonttikohtaisesti kahteen erilliseen osaan, mikä istuu luontevasti alueen ja korttelin hierarkiaan ja luo kiinnostavaa kaupunkikuvaa. Asunto- ja pihasuunnittelua kehutaan idearikkaaksi.

Kortteli sijaitsee Helsingin Laajasalon kaupunginosan Kruunuvuorenrannan osa-alueella ja Stansvikin kallion asemakaava-alueella. Kilpailualue on entistä öljysatamaa, josta on rakentumasta uusi urbaanikaupunginosa. Korttelin kolmelle tontille tulee asuinkerrostaloja sekä yhteiset korttelipiha ja kannen alainen pysäköintihalli. Vuokra- ja asumisoikeusasunnot rakennetaan valtion tuella.

Tutustu tekijätietoihin ja arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

Kruunuvuorenrannan kortteli 49338, voittajaehdotus Huoma / Arkkitehtuuritoimisto B&M ja Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo

 

Hae sivustolta: