Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 1.–4. helmikuuta tarjoavat viisikymmentä tapahtumaa Helsingistä Rovaniemelle

ArkMuoto-festivaali tarjoaa arkkitehtuurin ja muotoilun ystäville erilaisia tapahtumia ympäri maan. Hyvässä tilassa -päätapahtuma Helsingin Vuosaaren Kulttuurikeskus Vuotalossa nostaa esiin aiheita paikallisuudesta, oppimisympäristöistä, onnellisuudesta ja hyvistä tiloista – sekä niihin liittyvistä toiveista.

Kuva: Mika Huisman

Tämän vuoden ArkMuoto-ohjelmassa on 50 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Mukana on esityksiä, seminaareja, opastettuja kierroksia, lanseerauksia, työpajoja ja paljon muuta ohjelmaa eri-ikäisille osallistujille. Luvassa on myös dokumenttielokuvia, kun Helsingissä vuosittain järjestettävä DocPoint-festivaali tuo valkokankaalle neljä kaupunkisuunnitteluun ja asukasyhteisöihin liittyvää tuoretta elokuvaa.

Pohjoisin tapahtuma on Rovaniemellä, jossa juhlitaan lumitaideteosnäyttelyn avajaisia. Oulussa Suomen ainoa alakouluikäisten oppilaiden ylläpitämä design-verkkokauppa, Hintan koulun hinttadesign.fi lanseeraa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien kunniaksi uuden, oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman tuotesarjan.

Tammisaaressa lasten arkkitehtitoimistossa piirretään omia versioita Villa Skeppetistä ja suunnitellaan unelmien taloja. Turussa tutustutaan puuarkkitehtuuriin Bryggman-seminaarissa ja TurkuSAFA sekä Uuden muotoilun yhdistys tuovat arkkitehdit ja muotoilijat Taiteen Talolle näyttelykokonaisuuden ja oheistapahtumien muodossa. Tampereella rakennetaan yhteisöllistä tilataideteosta Finlaysonilla, ja Jyväskylässä vietetään Aallosta punkiin -tapahtumapäivää.

Tutustu ArkMuoto 2024 -ohjelmistoon

 

Kuva: Olli Aalto/Vastavalo

Liputuspäivä 3. helmikuuta

Vuodesta 2022 sisäministeriön liputuskalenteriin on sisältynyt suositus liputtaa Alvar ja Aino Aallolle ja suomalaiselle arkkitehtuurille ja muotoilulle 3. helmikuuta, joka on maamme kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehdin ja muotoilijan, akateemikko Alvar Aallon syntymän vuosipäivä. Ministeriö julkistaa tämän vuoden suositukset pian, mutta liputtaa saa joka tapauksessa. Yritykset, kiinteistöt, kaupungit ja kunnat voivat siis 3. helmikuuta juhlistaa omaa arkkitehtuuri- ja muotoiluperintöään nostamalla Suomen lipun salkoon!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Alvar Aalto -säätiö, Rakennustietosäätiö, Ornamo, Arkkitehtitoimistojen liitto, Suomen Arkkitehtiliitto, Suomen maisema-arkkitehtiliitto, Sisustusarkkitehdit SIO, AD-museo ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

Lue lisää Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä

Hae sivustolta: