ARK+MUO+TKU Arkkitehtuuri ja muotoilu Taiteen talossa

24 tammikuun, 2024 - 4 helmikuun, 2024

TurkuSAFA ja Uuden muotoilun yhdistys tuovat arkkitehdit ja muotoilijat Taiteen Talolle tammi-helmikuussa näyttelykokonaisuuden ja oheistapahtumien muodossa. Tapahtuma on osa valtakunnallisen Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien 1.-4.2.24 ohjelmaa. Paikka: Taiteen Talo, Nunnankatu 4, Turku

TAPAHTUMAT:

Muotoilun työpaja kaikenikäisille:
3.2.2023 klo: 10:00-12:00
MEKIN OSATAAN -muotoilukoulu järjestää tilassa avoimen työpajan kaikenikäisille.
Hieno tilaisuus tutustua muotoiluun harrastuksena!

TIETOISKU: IPR – Intellectual Property Rights
3.2.2023 klo: 14:00-14:30
Ornamo Ry:n juristi Iiris Adenius kertoo lyhyesti aineettomien oikeuksien hyödyntämisestä ja suojaamisesta.

IPR-klinikka (ammattilaisille)
3.2.2023 klo: 14:30-16
Ornamo Ry:n juristi Iiris Adenius auttaa muotoilijoita ja arkkitehteja immateriaalioikeuksiin ja sopimusasioihin liittyvissä asioissa.

Luovuus ja työ -paneelikeskustelu
3.2.2023 klo: 15:00-17:00
Miten luovuus ja työ kohtaavat arkkitehdin ja muotoilijan arjessa? Keskustelua vetämässä Salla Heinänen, Ornamo ry:n toiminnanjohtaja.

Arkkitehtuuriklinikka
TurkuSAFA järjestää tilassa arkkitehtuuriklinikan, jossa yksityishenkilöillä on mahdollisuus saada maksutta ammattilaisen pientä suunnitteluapua arkkitehtoonisiin haasteisiin.

Ajanvaraus: rami@erapohja.fi

Sisustusarkkitehtiklinikka:
Sisustusarkkitehdit SIO ry. tarjoaa jäsenistönsä apua yksityishenkilöiden sisustuksellisiin haasteisiin. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

NÄYTTELYT:

MA-TO ja SU 10:00-19:00
PE-LA 10:00-20:00
(Huom. lauantaina 3.2. näyttely suljetaan jo klo 17:00)

Anamneesi 0
OMa³ työryhmän Anamneesi teoskonsepti perustuu keskustelevaan, ajattelevaan tulevaisuusmuotoiluun, jossa kuulija haastaa omaa ajatteluaan muita kuunnellen. Ääniteoksen tavoitteena on stimuloida ajattelua ja oivalluttaa purkamaan jumeja ja vinoumia muita kuunnellen. Peilaamalla omaa arvo- ja asenne avaruutta muihin, ravistelemme itsemme hereille.

Anamneesi 0 aloittaa ja pilotoi teossarjan, jossa tehdään vaihtuva teemaisia puheinstallaatioita osallisuuden, muotoilun-, taiteen, arkkitehtuurin- ja arvokasvatuksen lähtökohdista. Teokset ovat audiolähtöisiä ja aineettomia.

Erik Bryggmanin arkkitehtuuri ja taide
Bryggman-instituutti tuo näyttelyyn kokonaisuuden arkkitehti, professori Erik Bryggmanin (1891-1955) elämäntyöstä. Bryggman oli käynyt Turun piirustuskoulun ja teki usein yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Uudessa osiossa esitellään Bryggmanin matkaluonnoksia vuoden 1920 Italian opintomatkalta.

MEKIN OSATAAN
”Hyvässä tilassa on huomioitu myös lasten ja nuorten toiveet.”

MEKIN OSATAAN -näyttely tuo esiin muotoilukasvatuksen mahdollisuuksia ottaa lapset ja nuoret osallisiksi oman ympäristön suunnitteluun. Näyttely esittelee Turussa järjestettyjen avoimien työpajojen tuotoksia vuosilta 2021-23 ja johdattaa katsojan MEKIN OSATAAN -muotoilukoulun keskeisiin ajatuksiin ja oivalluksiin. Näyttelyyn on saatu tukea Varsinais-Suomen Kulttuurirahastolta.

Art(a)part
Uudenmuotoilunyhdistys ja TurkuSAFA ovat koonneet Turun alueen muotoilijat ja arkkitehdit paljastamaan päivätyön ulkopuolella syntyneet luovuuden purskahdukset. Näyttelyssä on mukana yli kolmekymmentä teosta maalaustaiteesta keramiikkaan ja veistoksiin.

Lue lisää tapahtumista

Hae sivustolta: